Acasă » Interes general » Visa şi MasterCard au oprit serviciile pentru clienţii băncilor ruseşti, în urma sancţiunilor SUA

Visa şi MasterCard au oprit serviciile pentru clienţii băncilor ruseşti, în urma sancţiunilor SUA

21 martie 2014
Interes general
Bogdan Tudorache

Visa şi MasterCard au oprit, fără preaviz, serviciile de plăţi prin carduri pentru clienţii băncilor ruseşti, în urma sancţiunilor anunţate de autorităţile de la Washington, relatează AFP, citată de Mediafax.

Banca Rossia, vizată de sancţiunile americane, a anunţat vineri, într-un comunicat, că Visa şi MasterCard au oprit serviciile de plăţi către clienţii băncii. Măsura afectează şi divizia Sobinbank a băncii.

Banca SMP, controlată de fraţii Arkadi şi Boris Rotenberg, ale căror nume au fost incluse pe lista persoanelor vizate de sancţiuni, a anunţat la rândul ei că operaţiunile cu carduri Visa şi MasterCard ale clienţilor săi au fost blocate.

Concret, aceşti clienţi nu pot retrage bani cu cardurile şi nu le pot folosi nici la cumpărături.

Preşedintele american Barack Obama a anunţat joi că lista personalităţilor ruse afectate de sancţiuni a fost suplimentată, fiind compusă în special din oligarhi şi bancheri apropiaţi preşedintelui Vladimir Putin. Între aceştia se află Ghenadi Timcenko, Arkadi Rotenberg şi Iuri Kovalciuk, acesta din urmă fiind preşedinte al băncii Rossia şi considerat drept bancherul personal al unor înalţi oficiali, inclusiv al lui Putin.

Sancţiunile prevăd îngheţarea activelor din SUA ale acestor persoane, care nu vor putea nici să intre în afaceri cu cetăţeni sau companii americane.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *