Acasă » Interes general » Mediu » Virgil Popescu: Odată cu Green Deal, devine o necesitate stringentă întărirea reţelei de transport a energiei electrice

Virgil Popescu: Odată cu Green Deal, devine o necesitate stringentă întărirea reţelei de transport a energiei electrice

29 iulie 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Întărirea reţelei de transport a energiei electrice devine o necesitate stringentă, odată cu Green Deal, semnalează ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook. Acesta a avut marţi o întâlnire de lucru cu vicepreşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Alain Pilloux, cu care a discutat despre planul de lucru în sectorul regenerabilelor, pentru a stimula investiţiile şi finanţarea în această zonă importantă pentru o energie curată, neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2.

„Totodată, am discutat şi despre angajamentele luate de România pentru a ajunge la zero emisii de CO2 şi despre măsurile luate pentru a ne îndeplini aceste angajamente ferme. Am enumerat delegaţiei BERD câteva proiecte inovative pe care le avem în vedere, precum centrala de la Halânga, planul de dezvoltare al Sistemului Naţional de Transport Energie Electrică printr-un cablu subteran care să urmeze traseul conductei Tuzla-Podişor pe care o va realiza Transgaz, pentru a avea capacitatea de a evacua energia electrică pe care o putem produce prin fermele eoliene offshore din Marea Neagră. Odată cu Green Deal devine o necesitate stringentă întărirea reţelei de transport a energiei electrice”, a scris ministrul, pe reţeaua de socializare, conform Agerpres.

Totodată, cei doi oficiali au discutat în detaliu şi despre Strategia de decarbonificare şi despre modul în care instituţii precum BERD pot să ajute România în realizarea şi implementarea ei, dar şi despre Fondul de Modernizare, acolo unde există deja o colaborare foarte bună cu BERD.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *