Acasă » Electricitate » Transport » Transelectrica nu poate interveni în activitatea de administrare și conducere a filialei SMART

Transelectrica nu poate interveni în activitatea de administrare și conducere a filialei SMART

29 iulie 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Bogdan Tudorache

Transelectrica transmite că nu poate interveni în activitatea de administrare și conducere a filialei SMART, în urma articolelor din presa centrală care acuză numirea unei persoane incompetente în funcția de consilier în cadrul subsidiarei, conform unui comunicat.

”Fațã de solicitãrile de presã referitoare la apariția în spațiul public a unor informații privind angajați ai Societãții pentru Servicii de Mentenanțã a Rețelei Electrice de Transport „Smart” –SA, pentru o corectã informare a opiniei publice, Compania Naționalã de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” – SA, aduce urmãtoarele precizãri: SMART este una dintre filialele Transelectrica, având personalitate juridicã distinctã și organe proprii de conducere”, se arată în comunicat.

”Atât Transelectrica, cât și SMART sunt întreprinderi publice care se supun prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanța corporativã a întreprinderilor publice, cu modificãrile și completãrile ulterioare. Conform articolului 4 din OUG 109/2011, Transelectrica nu poate interveni în activitatea de administrare și conducere a filialei SMART, competența luãrii deciziilor de administrare și a deciziilor de conducere a întreprinderii publice și rãspunderea, în condițiile legii, pentru efectele acestora revenind consiliului de administrație și directorilor.

”Având în vedere faptul cã atribuțiile de angajare și concediere a personalului unei societãți intrã exclusiv în sarcina organelor de conducere ale acesteia, Transelectrica nu are vreo competențã și nu deține nicio informație cu privire la procedurile de recrutare și angajare derulate la nivelul SMART”, susțin oficialii companiei.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Etichete:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *