Acasă » Interes general » Virgil Popescu a solicitat demisia preşedintelui Directoratului și altor membri din conducerea CE Oltenia

Virgil Popescu a solicitat demisia preşedintelui Directoratului și altor membri din conducerea CE Oltenia

23 ianuarie 2023
Interes general
energynomics

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat că oficialii Corpului de Control au finalizat raportul preliminar privind tragedia de la Cariera Jilț Sud, în care au murit trei oameni. Popescu a cerut, totodată, schimbarea din funcție a preşedintelui Directoratului Complexului Energetic Oltenia Daniel Burlan şi a lui Marius Negru, membru al directoratului CE Oltenia, potrivit news.ro.

Anterior, câțiva membri marcanți ai PSD au solicitat demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe care îl acuză de incompetență, în contextul accidentului de la Jilț-Sud.

„Raportul preliminar al Corpului de Control al Ministerului Energiei a fost finalizat şi aş vrea să prezint deficiențele din cadrul activității din CE Oltenia precum şi o parte din măsurile care vor fi luate. Raportul preliminar al Corpului de Control va fi trimis spre valorificare conducerii CE Oltenia pentru a putea fi pus în practică. Responsabilitățile în cadrul tragicului accident produs în data de 17 ianuarie 2023 în cadrul Carierei Jilț Sud sunt în curs de clarificiare de către organele de cercetare penală. Noi nu facem cercetare penală. Noi facem o cercetare administrativă şi în mod cert ancheta judiciară privind cauzele accidentului şi tot ceea ce a urmat va beneficia de tot suportul Ministerului Energiei şi inclusiv de acest raport pe care îl vom pune la dispoziție. Vreau să subliniez această diferența între această anchetă penală şi ancheta administrativă”, a afirmat Popescu.

”În urma raportului preliminar şi a tuturor informațiilor pe care le-am primit în ultima perioadă în Târgu Jiu, aş vrea să vă prezint următoarele măsuri. Voi solicita sau chiar solicit în acest moment şi prin scris, prin raportul de control, Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia eliberarea din funcție preşedinte a directoratului general, director general şi de membri ai directoratului a ultimilor doi care erau din componența vechiului directorat, respectiv a domnului Daniel Burlan şi Marius Negru. Punerea în pericol a vieților unor angajați care vin la muncă zi cu zi pentru a îşi câştiga existența este inacceptabilă. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la CE Oltenia şi folosirea unor maşini cu o vechime, unele dintre ele, de peste 40 de ani este inadmisibilă. Gradul de uzură al acestora, la fel, este conform duratei. Niciun om din persoanele care vor fi găsite răspunzătoare nu va fi omis din raport. Vom continua din punct de vedere administrativ extinderea controlului privind toate achizițiile de la CE Oltenia care se duc către carierele de exploatare a cărbunelui. Vrem să vedem exact ceea ce s-a întâmplat. Vrem să vedem de ce drumurile de acces în carieră nu au fost în bune condiții”, a adăugat Virgil Popescu.

El a mai psus că a cerut schimbarea şi directorului comercial care se ocupă de achiziții, a celui responsabil cu reabilitarea drumurilor, precum şi identificarea persoanelor care au întocmit caietele de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *