Acasă » Electricitate » Veolia își propune să dubleze cantitatea de plastic reciclată până în 2023

Veolia își propune să dubleze cantitatea de plastic reciclată până în 2023

24 septembrie 2022
Electricitate
energynomics

Veolia își propune să dubleze cantitatea de plastic pe care o reciclează în întreaga lume până în 2023. Compania folosește plastic reciclat pentru a produce materie primă secundară de aceeași calitate precum cea inițială, dar cu reducerea emisii de carbon cu 70%, a declarat Mariana Iteva, Director adjunct de țară pentru Bulgaria și Director de dezvoltare industrială CEE, Veolia Bulgaria.

„În același timp, ne propunem să reducem și mai mult consumul de energie în cadrul companiei, lucru care se poate realiza prin digitalizarea proceselor, automatizare și utilizarea unor echipamente mai eficiente. Credem cu tărie că digitalizarea poate îmbunătăți și accelera cu adevărat tranziția verde”, a spus Iteva, la conferința „Abordare regională Sofia – Energia circulă în ambele sensuri”, organizată de Energynomics.

Veolia oferă soluții de gestionare a apei, a deșeurilor și a energiei pentru a facilita accesul la serviciile esențiale și la resursele naturale și pentru a le conserva, utiliza și recicla în mod eficient. Compania are 220.000 de angajați în întreaga lume, după fuziunea cu Suez, dintre care 38.000 de angajați în 14 țări din centrul și estul Europei. Veolia a înregistrat venituri de 38,4 miliarde de euro în 2021.

Compania are în prezent în dezvoltare o serie de soluții inovatoare care pot ajuta clienții să supraviețuiască turbulențelor provocate de prețurile uriașe la energie și să se asigure că activitățile lor de afaceri sunt eficiente și prietenoase cu mediul. Una dintre aceste soluții, numită hub grade, are ca scop obținerea eficienței operaționale și de mediu și reducerea amprentei de CO2 pentru clienții municipali, industriali și chiar comerciali.

„Este o combinație de expertiză umană bazată pe ani de funcționare a unor instalații similare, fie că sunt instalații de apă, stații de tratare a apelor uzate sau instalații de producere a energiei. Ele sunt combinate cu puterea digitală pentru a ne asigura că atingem această eficiență, care se elementul central în zilele noastre. Putem garanta între 5% și 25% economii de energie în funcție de facilități și, în plus, putem extinde durata de viață a echipamentului care este administrat. Există o cerere mare în Europa Centrală și de Est și vorbim de centre comerciale, unități de producție industrială”, a mai spus Iteva.

DESCARCĂ PREZENTAREA MARIANEI ITEVA

Sucursala Veolia din capitala Bulgariei, Sofia, a atins un nivel de independență energetică de 86% și intenționează să devină total independentă în doi sau trei ani. De asemenea, compania are planuri de investiții în proiecte fotovoltaice și hidroenergetice mici. Potrivit Marianei Iteva, în Bulgaria există o cerere din ce în ce mai mare din partea companiilor interesate să refolosească apele uzate, în contextul prețurilor ridicate și din cauza dificultăților cu care se confruntă companiile în obținerea de noi licențe pentru utilizarea apei industriale, pe fondul secetei.

Conferința „Abordare regională Sofia – Energia circulă în ambele sensuri” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor noștri: ABB România, Electro-Service RB, Kawasaki Gas Turbine Europe, Signify.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *