« Toate evenimentele

Abordare regională Sofia: Energia circulă în ambele sensuri

15 Sep 2022 @ 12:00 - 16:00

Joi, pe 15 septembrie, de la ora 12:00, Energynomics organizează Rosslyn Central Park Hotel din Sofia (Bulevard Vitosha 106) a treia conferință din acest an în seria Abordare Regională. Conferința B2B, în format in-person, este o ocazie excelentă de a interacționa cu cei mai puternici lideri din rândul mediului de afaceri din România și din Bulgaria. Întâlnirea de o jumătate de zi este menită să reunească experți și decidenți români din industria energetică, cu colegii lor din orașul gazdă, pentru a facilita un schimb de idei și viitoare colaborări de afaceri.

Pentru participare în format clasic, în baza confirmării din partea organizatorilor, completați formularul de mai jos!

Informații înscriere


 

Pe fondul obiectivelor generale ale proiectului Regional Approach – promovarea expertizei românesti din energie pe pietele internationale simultan cu prezentarea oportunităților de pe piața locală în fața unor potențiali parteneri externi – ne propunem ca pe 26 mai să aducem în atenție oportunitățile de dezvoltare a lanțurilor valorice energetice pentru tranziția energetică în cele două țări – hidrogen, baterii, fotovoltaice, eoliene, mașini electrice etc.

CONTEXT

Apropierea geografică și istoria comună fac din Bulgaria și România buni candidați pentru o cooperare puternică. De asemenea, ca parte a Uniunii Europene, ambele state se află deja pe o cale comună, delimitate de aceleași directive, reglementări și obiective obligatorii. În plus, există o mulțime de interese reciproce de dezvoltat și instrumentele de coagulare a resurselor și a know-how-ului străin sunt aceleași.

A aduce în același spațiu companiile care operează în România și Bulgaria este o abordare excelentă pentru a le pune înainte noi oportunități de afaceri! În multe cazuri, Bulgaria și România se luptă cu aceleași dificultăți (infrastructura veche, lipsa finanțării interne, modernizarea în curs a piețelor energetice); de aceea soluțiile care au funcționat într-o țară ar putea fi, de asemenea, răspunsul la problemele din țara vecină. Bine ați venit la conferința privind abordarea regională pentru a ne prezenta noi seturi de răspunsuri la provocările de zi cu zi cu care se confruntă afacerile noastre!

DE CE SĂ ALEGI ROMÂNIA?

Infrastructura energetică românească mai degrabă învechită și poate deveni un câmp de lucru extins atât pentru jucătorii multinaționali, cât și pentru întreprinderile familiale mai mici din Europa. Familiarizarea cu companiile românești este o modalitate bună de a te face cunoscut într-o piață nouă!

DE CE SĂ ALEGI EXPERȚII ROMÂNI?

În același timp, experții români și companiile lor au multe de pus de la dispoziția omologilor lor din Europa, așa cum unii dintre ei o fac deja. Cunoașterea companiilor românești este o modalitate bună de descoperi un nou set de soluții!

Eveniment recomandat de Centrul Român al Energiei – CRE, Camera de Comerț și Industrie a României – CCIR, Camera de Comerț și Industrie a Bulgariei – BCCI.

Conferința Abordare Regională Sofia este organizată de Energynomics cu susținerea partenerilor noștri: ABB România, Electro-Service RB, Kawasaki Gas Turbine Europe, Signify.

Teme

  • Securitatea energetică
  • Proiecte de energie regenerabilă
  • Eficiență energetică și prosuming
  • Finanțarea proiectelor energetice
  • Operarea transfrontalieră a companiilor
  • Interconectarea (energie electrică și gaze naturale)
  • Cogenerare / HVAC
  • Automatizare și IoT – industria 4.0
  • Recuperarea deșeurilor, biogaz

Parteneri strategici

Parteneri

Evenimente următoare

Locație

Vorbitori


Brândușa Predescu
ES Ambasadorul României în Bulgaria

Tsvetan Simeonov
Președintele Camerei de Comerț și Industrie din Bulgaria

Mariana Iteva
Director adjunct de țară, Veolia Bulgaria

Daria Vladikova
Președintele Asociației bulgare pentru hidrogen, pile de combustie și stocare de energie

Emil Yankov
Manager pentru dezvoltarea afacerilor la Zona Economică Trakia

Nicușor Stan
Local Sales Manager, ABB România

Cristian Athanasovici
Business Development Manager, Kawasaki Gas Turbine Europe

Kaloyan Staykov
Chief Economist, Energy Management Institute

Angel Angelov
Key Account Manager, Signify

Dragomir Tzanev
Executive Director, Center for Energy Efficiency EnEffect

Moderator

Gabriel Avăcăriței redactor șef Energynomics

Contact

Denisa Nicola [email protected]