Acasă » Termo » Minerit » Vast Resources obține 1 mil. euro din piață pentru mina Băița din Bihor

Vast Resources obține 1 mil. euro din piață pentru mina Băița din Bihor

31 mai 2019
Minerit
Energynomics

Bogdan Tudorache

Vast Resources, compania minieră britanică listată la AIM, a anunțat că a obținut în total 900.000 de lire sterline (1,016 milioane euro) printr-un nou plasament de acțiuni, suma fiind necesară continuării activităților miniere din Băița, în vestul României.

”Plasamentul de acțiuni a fost efectuat pentru a susține mina polimetalică Băița Plai dar și pentru scopuri corporative generale. Veniturile din plasare au fost calculate ca fiind suficiente pentru a satisface toate nevoile de finanțare ale companiei în legătură cu activitățile sale în România și cu capitalul circulant general”, a anunțat compania. „Așa cum a fost anunțat la data de 29 aprilie 2019, compania a primit un draft de proiect care conține termenii obținuți de la o bancă elvețiană pentru un împrumut de până la 10 milioane USD. Acest lucru ține de proiectele românești ale companiei … Compania intenționează să suporte o parte din cheltuielile de pre-producție necesare pentru Băița Plai, înainte de primirea împrumutului. Acest lucru va reduce în mod semnificativ timpul de producție, până la începerea producției”, spun oficialii Vast.

Cheltuielile de pre-producție vor include începerea instalării unei conducte de steril de șapte kilometri în iazul de decantare și, după cum este prevăzut în licența companiei, instalarea unei noi surse de energie electrică la Băița Plai, pe lângă cele deja instalate. Cheltuielile vor include și costul unui raport independent întocmit de SRK Consulting (UK). Vast mai forează și în Suceava, la mina Cârlibaba, unde a descoperit un mix de metale.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *