Acasă » Petrol și Gaze » Rainer Seele critică presiunile SUA asupra gazoductului rus Nord Stream 2

Rainer Seele critică presiunile SUA asupra gazoductului rus Nord Stream 2

31 mai 2019
Import-Export
Energynomics

Șeful OMV, Rainer Seele, a acuzat SUA că încearcă să „dicteze” politica energetică a aliaților săi, invitând UE să apere orice companie amenințată de sancțiuni de la Washington pentru implicarea în construirea unei controversate conducte de gaz în parteneriat cu Gazprom.

Rainer Seele, director executiv al grupului austriac OMV, a declarat că Nord Stream 2, care va livra gazul rusesc spre Europa Centrală, va fi atacat de SUA, deoarece Washingtonul dorește să-și asigure piețele pentru aprovizionarea cu gaze proprii. „Aș dori să aflu dacă Europa va proteja independența țărilor ei, dacă cineva ar dori să dicteze Europei ce fel de politică energetică ar trebui să o urmeze”, a declarat Seele pentru Financial Times. „Cred că într-un parteneriat echitabil trebuie să respectați pozițiile fiecărei părți și Europa ar trebui să lucreze și să lupte pentru propria poziție”.

Comentariile sale vin după ce secretarul american al energiei, Rick Perry, a declarat săptămâna trecută că SUA este aproape de a impune sancțiuni companiilor implicate în Nord Stream 2, pe care SUA le-a acuzat de mult timp că fac jocul Moscovei de a spori dependența Europei față de Rusia.

Companiile europene, printre care Royal Dutch Shell, OMV, Engie, Uniper și Wintershall, au contribuit la finanțarea construcției conductei – care este în prezent aproximativ 50% finalizată – în timp ce compania-mamă este controlată de Gazprom

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.