Acasă » Interes general » Strategia Energetică: Mediul nu aprobă unul din studii, au loc discuții

Strategia Energetică: Mediul nu aprobă unul din studii, au loc discuții

31 mai 2019
Interes general
Energynomics

Ministerul Mediului nu este de acord cu raportul companiei KVB pentru Studiu de Evaluare Adecvată (SEA) a Strategiei Energetice, iar în această perioadă Ministerul discută cu reprezentanţii firmei pe marginea lui, a declarat Niculae Havrileţ, consilier al ministrului Energiei şi fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

„Evaluarea de Mediu a fost făcută de către o firmă specializată, agreată de către Ministerul Mediului….O parte din această activitate a făcut-o Deloitte, o altă parte o face o altă societate, KVB (KVB Consulting & Engineering SRL -n.r.) … Această societate a emis raportul dar nu a fost aprobat de către Ministerul Mediului, care consideră că anumite elemente nu corespund cu ceea ce este în teren. Anumite elemente din raport nu sunt recunoscute de către Ministerul Mediului, urmând ca în aceste zile să aibă loc o discuţie directă între Ministerul Mediului, Direcţia de Biodiversitate şi societatea care produce acest raport de mediu privind Planul Naţional de Acţiune”, a spus Niculae Havrileţ, citat de Agerpres.

KVB Consulting & Engineering SRL a efectuat Raportul de mediu ca urmare a evaluării de mediu a proiectului Strategiei Energetice a României 2019-2030, cu perspectiva anului 2050 precum şi Studiu de Evaluare Adecvată (SEA).

Întrebat care document este mai important, Planul Naţional Integrat de Energie şi Schimbări Climatice sau Strategia Energetică a României, Niculae Havrileţ a afirmat că PNIESC este mai important. „Cu siguranţă că Planul Naţional Integrat după ce va fi aprobat de către Comisie va trebui să fie transpus. Dacă el primează faţă de Strategie, sigur că primează, pentru că Strategia este practic un set de politici…care nici măcar nu este aprobat prin lege. Se doreşte a fi aprobat prin hotărâre de guvern. Dar noi mai avem o Strategie din 2007, care a fost aprobată de Guvern şi nu prea a fost aplicată”, a mai spus Niculae Havrileţ.

Autor: Energynomics

Un comentariu la „Strategia Energetică: Mediul nu aprobă unul din studii, au loc discuții”

  1. Si uite asa nu vom avea inca multi ani de acum incolo o strategie energetica.Specialisti unul si unul si vedem in ce situatie este sectorul energetic.Mai avem putin si ajungem la planuri cincinale ca pe vremea impuscatului.Nu ar fi rau sa vedem cum se descurca acesti oameni la o societate care produce ceva, nu numai in fotolii caldute la nivel de ministere sau autoritati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *