Acasă » Electricitate » Ungaria va trebui să investească 2,4 miliarde euro pe an timp de 30 de ani pentru a elimina emisiile de CO2

Ungaria va trebui să investească 2,4 miliarde euro pe an timp de 30 de ani pentru a elimina emisiile de CO2

15 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

Ungaria va trebui să cheltuiască 2,4 miliarde de euro anual în următorii 30 de ani pentru a ajunge la obiectivul trasat de Comisia Europeană privind atingerea nivelului net-zero emisii de CO2. Una dintre căile alese de guvernul de la Budapesta pentru atingerea acestui obiectiv este stocarea energiei în baterii.

”Ungaria emite 60 milioane tone CO2, iar pentru a ajunge la net zero în 2050 avem nevoie de un efort enorm pentru a reduce emisiile”, a declarat Dr. Péter Kaderják, Managing Director la Hungarian Battery Association (HUBA), în cadrul conferinței „Abordare regională Budapesta: Cooperare” organizate de Energynomics.

Guvernul de la Budapesta a stabilit deja o serie de parteneriate cu mari producători de baterii care au anunțat investiții în unități de producție în Ungaria. Nevoia de a stoca electricitatea în baterii este dată de afluxul masiv de energie fotovoltaică din ultima perioadă.

”În ultimii cinci ani am văzut o creștere exponențială a instalărilor de panouri fotovoltaice. Avem acum o capacitate de aproape 3,5 GWh, dar operatorul rețelei a atenționat cu privirea la necesitatea unor unități flexibile, astfel că am ajuns să discutăm despre stocarea energiei în baterii”, a adăugat Kaderják.

Până la sfârșitul acestui deceniu, Ungaria ar urma să aibă o capacitate de producția a bateriilor de 220 GWh, iar această componentă va ajuta la tranziția industriei auto către net-zero emisii.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI PÉTER KADERJÁK

Potrivit lui Kaderják, Ungaria și România ar putea găsi căi de cooperare în acest sector întrucât ambele state au o industrie auto extrem de importantă pentru economiile naționale.

Conferința „Abordare regională Budapesta: Cooperare” a fost organizată de Energynomics, cu susținerea partenerilor noștri: ABB România, Kawasaki Gas Turbine Europe, Volt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *