Acasă » Electricitate » Tot mai multe companii de transport sunt interesate de reducerea pierderilor de energie

Tot mai multe companii de transport sunt interesate de reducerea pierderilor de energie

15 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

Companiile încep să fie tot mai interesate de soluțiile și sistemele care limitează consumurile și pierderile de energie în sectorul transportului public și de mărfuri, a declarat Nicușor Stan, Business Development Manager Traction Motion Business, Balkans Area, ABB, în cadrul conferinței „Abordare regională Budapesta: Cooperare” organizate de Energynomics.

”Toată lumea caută să își instaleze sisteme prin care să recupereze pierderile de energie din sistemele de tracțiuni ale trenurilor. Multe companii produc acest tip de baterie LTO, însă produsul nostru are o serie de avantaje unice. De exemplu, este făcut să reziste la 20.000 de cicluri. Într-o singură oră, această baterie poate fi încărcate sau descărcate de trei până la cinci cicluri”, a afirmat Stan.

Grupul ABB produce peste 10.000 de astfel de soluții pe an iar cererea este extrem de ridicată mai ales în sectorul transportului urban sustenabil. În România, ABB a livrat acest tip de baterii pentru transportul urban din Timișoara.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI NICUȘOR STAN

ABB are o fabrică de baterii LTO în Elveția, cu o producție anuală de 50 MWh, care urmează să fie majorată la 75 MWh în 2023.

Conferința „Abordare regională Budapesta: Cooperare” a fost organizată de Energynomics, cu susținerea partenerilor noștri: ABB România, Kawasaki Gas Turbine Europe, Volt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *