Acasă » Interes general » Transgaz devine membru al Asociației Investitorilor români în Republica Moldova

Transgaz devine membru al Asociației Investitorilor români în Republica Moldova

31 august 2023
Industrie
energynomics

Acționarii Transgaz au aprobat astăzi afilierea companiei, în calitate de Membru, în Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR). Un număr de 3 acționari au adoptat poziția ”abținere” cu privire la acest punct de pe ordinea de zi, potrivit informațiilor tranmise BVB.

Apărută ca o necesitate a dezvoltării şi consolidării prestigiului mediului de afaceri din România în Republica Moldova, Asociația Investitorilor din România a fost formată din 12 companii la data de 24 ianuarie 2018, conform Financialintelligence.

Asociația Investitorilor din România își propune să contribuie, atât la dezvoltarea afacerilor proprii în Republica Moldova, prin întrajutorarea reciprocă a membrilor Asociației, precum și la atragerea a noi investitori din România în Republica Moldova. Totodată, Asociația, își propune susținerea și promovarea companiilor din Republica Moldova care doresc să activeze în România. Asociația Investitorilor din România își propune să participe activ la toate inițiativele de dezvoltare ale mediului invesțitional și de afaceri din Republica Moldova.

Parlamentul din Moldova a votat în iulie transferarea funcțiilor operatorului sistemului de transport de gaze Moldovatransgaz către Vestmoldtransgaz-ul românesc​​​​, potrivit presei din Moldova.  Prin acest vot,  se fac paşi pentru preluarea operării, dispecerizării, exploatării Sistemului Național de Transport al Republicii Moldova de la Moldovatransgaz, cu acționar majoritar Gazprom, de către Vestmoldovtransgaz în care acționar majoritar este Transgaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *