Acasă » Termo » Minerit » Polonia menține obiectivele privind folosirea cărbunelui

Polonia menține obiectivele privind folosirea cărbunelui

31 august 2023
Minerit
energynomics

Polonia nu intenționează să renunțe rapid la utilizarea cărbunelui, a anunțat miercuri Guvernul, criticând compania de stat PGE că a devansat cu un deceniu – 2040 – ținta privind neutralitatea emisiilor de carbon, transmite Reuters.

Conform unui acord semnat de Executiv cu sindicatele, Polonia intenționează să exploateze cărbunele până în 2049.

PGE, cea mai mare companie de utilități din Polonia, a informat că vrea să-şi îndeplinească mai devreme obiectivele de mediu şi pariază pe energia regenerabilă, conform Agerpres.

În condițiile în care peste 70% din energia sa electrică este generată pe bază de cărbune, Polonia este țară codaşă în procesul de tranziție energetică şi în prezent este presată să se înscrie în strategia UE de a ajunge la neutralitate climatică până în 2050.

Experții spun că utilizarea cărbunelui în generarea electricității nu este sustenabilă pe termen lung, pe fondul majorării costurilor şi a politicii verzi a Uniunii Europene.

Politica energetică a Guvernului polonez, implementată de Ministerul Activelor Statului, nu presupune accelerarea renunțării la cărbune”, informează într-un comunicat ministerul, referindu-se la strategia actualizată a PGE.

„Ministerul Activelor Statului se aşteaptă ca deciziile din politica energetică a Guvernului să fie puse în practică de toate companiile energetice unde statul este acționar, iar aceste decizii trebuie să se reflecte în strategiile şi activitățile lor de investiții”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *