Acasă » Termo » Timișoara primește cei mai mulți bani de la buget pentru termoficare

Timișoara primește cei mai mulți bani de la buget pentru termoficare

energynomics

Valoarea totală a fondurilor alocate de Ministerul Dezvoltării în precedentul sezon pentru asigurarea încălzirii populației în sistem centralizat a fost de 360,9 milioane lei, beneficiare fiind 27 de unități administrativ-teritoriale la nivelul cărora funcționează sisteme centralizate de alimentare cu energie termică, pentru achiziția de combustibil, gaze naturale sau păcură.

Dintre localitățile care au beneficiat de aceste alocări, sume importante au primit municipiile Timișoara (67.840.130,52 lei), Constanța (61.273.377,37 lei), Arad (40.997.859,05 lei) și Bacău (40.847.232,88 lei), conform Transilvania Business.

“Alocarea fondurilor a fost, cu siguranță, o măsură benefică, prin care ne-am atins obiectivul de a asigura continuitatea furnizării energiei termice, în special pentru populație, spitale și unități de învățământ. Suntem încrezători că autoritățile locale se pregătesc încă de pe acum pentru asigurarea energiei termice în următorul sezon rece, pentru încălzirea locuințelor și a instituțiilor”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Potrivit Legii bugetului de stat pe anul 2022, MDLPA a avut un buget de 400 milioane lei pentru susținerea activității unităților administrativ-teritoriale în vederea asigurării furnizării energiei termice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.