Acasă » Electricitate » Bulgaria: Etem Gestamp semnează un PPA verde cu Private Equity Fund – Growth

Bulgaria: Etem Gestamp semnează un PPA verde cu Private Equity Fund – Growth

5 august 2022
Electricitate
energynomics

Etem Gestamp, un joint venture format de compania greacă de extrudare a aluminiului Etem Group și producătorul de componente auto spaniol Gestamp, a semnat un acord bilateral de achiziție de energie (PPA) pe zece ani cu investitorul bulgar în energie regenerabilă Private Equity Fund – Growth pentru 4 GWh de energie solară per an, conform Elnova.

Astfel, Etem Gestamp va cumpăra 100% din energia electrică care va fi produsă de o centrală solară care urmează să fie pusă în funcțiune în toamna anului 2022, au declarat oficialii traderului bulgar Elnova, care a oferit consultanță în structurarea tranzacției, potrivit SeeNews.

„Achiziționarea de electricitate de la această nouă centrală solară este următorul nostru pas către o extrudare mai durabilă a aluminiului, cu instalații alimentate cu energie regenerabilă”, a spus Emmanouil Fountoukis, CEO-ul Etem Gestamp.

Aceasta este prima tranzacție din Bulgaria ce are loc între un producător și un consumator industrial de energie electrică, în care acesta din urmă va cumpăra toată energia electrică verde produsă de centrala solară, a menționat Elnova.

Etem Gestamp, care produce profile și componente din aluminiu extrudat pentru industria auto, va achiziționa electricitatea la un preț fix în schimbul certificării că energia furnizată este 100% verde.

„Contractul ne permite să anticipăm fluxul de numerar al proiectului pentru următorii zece ani, ceea ce este aproape de neconceput prin alte instrumente de piață. Acest lucru ne motivează să investim în continuare în noi proiecte de energie regenerabilă, deoarece cu acest tip de contract obținem securitate și stabilitate”, a explicat în comunicatul de presă directorul executiv al Private Equity Fund – Growth, Dimitar Vartigov.

Înființat în 2012, Private Equity Fund – Growth investește în startup-uri cu accent pe tehnologii digitale și verzi, precum și în proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate de până la 5 MW. Fondul de capital privat caută să-și extindă portofoliul investind în continuare în active carbon-neutre.

În martie, Etem Gestamp a anunțat că va investi peste 120 de milioane de leva (62,5 milioane de dolari/61,4 milioane de euro) în extinderea fabricii sale de piese auto din Sofia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.