Acasă » Electricitate » Companiile au la dispoziţie peste 2,5 mld. euro pentru investiţii în dezvoltare sau energie verde

Companiile au la dispoziţie peste 2,5 mld. euro pentru investiţii în dezvoltare sau energie verde

5 august 2022
Electricitate
energynomics

Companiile au la dispoziţie peste 2,5 miliarde euro în următoarele luni pentru investiţii în dezvoltare, retehnologizare, digitalizare sau investiţii în creşterea eficienţei energetice, conform REI.

Potrivit analizei REI, este cea mai aglomerată perioadă în finanţări nerambursabile pe care a văzut-o vreodată România, atât prin fonduri europene, ajutoare de stat, proiecte prin PNRR şi multe alte instrumente.

„Fie că vorbim de start-up, IMM, fie că sunt companii mari sau chiar multinaţionale cu prezenţă la nivel local, în următoarele luni se anunţă deschiderea a cel puţin 10 apeluri de sprijin pentru companii din diferite domenii de activitate. Recomandăm tuturor potenţialilor beneficiari interesaţi de investiţii în tehnologie, dezvoltare, care urmăresc să achiziţioneze echipamente software şi hardware sau care caută să îşi sporească eficienţa energetică prin montarea de panouri fotovoltaice să urmărească cu atenţie comunicările din spaţiul public şi sa înceapă de pe acum pregătirea documentaţiei, cu specialişti sau cu o echipă de consultanţi profesionişti, cu istoric şi care pot oferi garanţii contractuale pentru proiecte”, a declarat Roxana Mircea, managing partner, REI, conform Agerpres.

Analiza menţionează ce apeluri se deschid în următoarea perioadă: POC 4.1.1 – Investiţii în retehnologizarea IMM, cu o alocare de 238 milioane de euro; POC 4.1.1 BIS – Investiţii pentru companiile din construcţii şi industria panificaţiei, cu o alocare de 179 milioane de euro; RePowerEU – Măsuri de eficienţă energetică pentru întreprinderi mari şi IMM, cu o alocare de 411 milioane de euro; Reciclare (PNRR), cu o alocare de 286 milioane de euro; Schema de ajutor de stat pentru investiţii în industria prelucrătoare (producţie), cu o alocare de 300 milioane de euro; Digitalizarea companiilor (PNRR), cu o alocare de 500 milioane de euro; Modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare şi balneoclimatice, cu o alocare de 500 milioane de euro.

În analiză se menţionează că pe lângă cele 7 axe majore de sprijin din domeniile cheie, ce totalizează finanțări de circa 2,5 miliarde euro pentru companii, alte scheme de mai mici dimensiuni, ce totalizează alte sute de milioane de euro în sprijin nerambursabil se vor deschide pe parcursul lunilor următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.