Acasă » Electricitate » Tesla strânge bani pentru fabrica de acumulatori

Tesla strânge bani pentru fabrica de acumulatori

20 februarie 2014
Electricitate
Bogdan Tudorache

###author###

Elon Musk, directorul executiv al Tesla Motors, susține că va folosi prețul în creștere al acțiunii companiei producătoare de mașini electrice pe care o conduce pentru a strânge bani pentru noua fabrică de acumulatori, potrivit Financial Times.

Comentariile sale au venit în urma  ultimei creșteri a prețului acțiunii Tesla, după ce s-au anunțat venituri peste estimări și o mărire a livrărilor pentru acest an.

Musk va construi o ”giga-fabrică” pentru acumulatori auto cu celule litiu-ion, utilizate în pachetele de baterii pentru vehicule Tesla , cu o capacitate de producție ce o va depăși pe cea înregistrată în prezent la nivel mondial.

Lipsa bateriilor a devenit principalul obstacol pentru Tesla, care încearcă să intensifice vânzările sedanului de lux Model S și va lansa în acest an un al doilea model , un crossover SUV numit X.

Știrea conform căreia Tesla și-a mărit estimările sale pentru 2014 a impulsionat acțiunile cu 11% în după ședința de tranzacționare de miercuri -un nivel record. Valoarea companiei a urcat cu mai mult de 60% de la sfârșitul anului trecut, cand informațiile referitoare la trei incendii în vehicule MODEL S au alimentat temerile legate de probleme mai grave.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *