Acasă » Interes general » SUA: Elizabeth Warren propune un nou plan pentru energie curată de 2 trilioane de dolari

SUA: Elizabeth Warren propune un nou plan pentru energie curată de 2 trilioane de dolari

5 iunie 2019
Interes general
Energynomics

Senatorul Elizabeth Warren a lansat marți o propunere de investiții de 2 mii de miliarde de dolari în finanțarea federală a programelor de energie curată, ca parte a unui program Green New Deal, menit să adreseze problema schimbărilor climatice globale, potrivit campaniei sale.

Sub umbrela unui nou acord verde, Warren propune un nou program, numit „Green Apollo”, pentru a investi în tehnologia de energie curată și un „Plan Green Marshall” dedicat încurajării țărilor să cumpere tehnologii pentru energie curată din SUA, potrivit The Washington Post.

Warren a mai spus că intenționează să înlocuiască Departamentul de Comerț cu „Departamentul de Dezvoltare Economică” pentru a crea o nouă strategie națională în domeniul locurilor de muncă, parte a unui nou „patriotism economic”, deasemenea, în interiorul noului acord verde.

„Cu investiții mari și îndrăznețe în cercetarea americană, în industria americană și în muncitorii americani, putem conduce eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice – și crea mai mult de un milion de locuri de muncă aici, acasă”, a declarat Warren.

Planul vine pe fondul unei concurențe acerbe în rândul candidaților prezidențiali din 2020 cu privire la cel mai bun mod de a face față schimbărilor climatice.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *