Acasă » Petrol și Gaze » Sancțiunile arată că SUA prezintă un „interes ardent” pentru resursele energetice ale Venezuelei – CEO Rosneft

Sancțiunile arată că SUA prezintă un „interes ardent” pentru resursele energetice ale Venezuelei – CEO Rosneft

Energynomics

Resursele naturale ale Venezuelei ademenesc multe companii, în special cele americane, iar sancțiunile împotriva țării din America de Sud confirmă acest lucru, potrivit șefului Rosneft.

„Venezuela este numărul unu în lume și toată lumea vrea să aibă o afacere acolo, inclusiv companiile americane. Impunerea sancțiunilor împotriva acestei țări arată doar un singur lucru – interesul ardent față de baza sa de resurse din partea administrației americane”, a declarat marți directorul executiv al companiei Rosneft, Igor Sechin, potrivit Russia Today.

Unele rafinării din SUA sunt specializate în prelucrarea țițeiului brut din Venezuela. Dar statul latino-american are propriile facilități de transformare a țițeiului extra-greu în țiței sintetic, pentru a-l aduce la calitatea acceptată de fabricile din SUA, a explicat Sechin. „Desigur, ei ar dori să aibă acces la baza resurselor Venezuelei, dar nu trebuie să uităm că acesta este un stat suveran, o țară independentă și să o tratăm cu respect”, a subliniat CEO-ul.

El a adăugat că Rusia respectă aceste principii și de aceea producția de petrol a Rosneft în Venezuela a crescut cu 7%. Sancțiunile occidentale nu au avut un impact semnificativ asupra activității companiei petroliere ruse din această țară, iar Rosneft nu se așteaptă ca producția să scadă anul acesta.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *