Acasă » Electricitate » Starace: Plecăm din România pentru că nu mai putem creşte, nu din cauza cadrului legal

Starace: Plecăm din România pentru că nu mai putem creşte, nu din cauza cadrului legal

24 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

Motivul pentru care Enel a luat decizia de a pleca din România nu este cadrul legal, ci faptul că a ajuns într-o poziție de unde nu mai poate creşte, a afirmat marți Francesco Starace, CEO al Enel, într-o conferință de presă. Totodată, Enel România a anunțat că ”toate activitățile operaționale ale Enel în România se desfăşoară şi vor continua să se desfăşoare în mod normal, fără a afecta clienții finali care vor beneficia în continuare de toate serviciile şi produsele cu care sunt obişnuiți”, conform unui comunicat remis presei.

„Am decis să ieşim din România pentru ca am ajuns într-un punct în care este dificil să mai obținem o creştere suplimentară în viitor. Am „saturat” spațiul pentru investiții în rețele şi am ajuns – mai mult sau mai puțin – într-o poziție pe segmentul de clienți şi de producție care nu mai oferă multe posibilități de creştere”, a explicat Starace, conform Agerpres.

El a subliniat că motivul exitului nu este cadrul legal.

„Deci motivul pentru care plecăm nu este pentru că nu ne place cadrul legal şi de reglementare din România, care nu este mai bun sau mai rău decât multe altele. Am văzut că toate guvernele europene au luat măsuri în contextul prețurilor mari la gaze din toată Europa. Nu cred că România s-a descurcat mai bine sau mai rău decât alții. Trebuie să ne descurcăm în această situație cât de bine putem. Dar nu este o judecată în această privință, ci doar faptul că spațiul de creştere potențială suplimentară în țară este foarte limitat”, a spus Starace.

Potrivit acestuia, este un moment bun pentru a valorifica activele din România.

„S-ar putea spune că este mai degrabă o recunoaştere a faptului că am făcut o treabă bună, că România are o bază bună, iar o vânzare monetizează, într-un mod bun, valoarea pe care am creat-o. Este o judecată pozitivă a României, o recunoaştere a muncii bune făcute acolo”, a arătat şeful companiei italiene.

Grupul Enel şi-a planificat pentru anul viitor plecarea din România, potrivit unui raport prezentat presei cu ocazia conferinței Capital Markets Day.

„Activitățile din Europa se vor concentra pe Italia şi Spania, în condițiile în care vom ieşi din România”, a spus Alberto De Paoli, directorul financiar al companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *