Acasă » Electricitate » Vlăsceanu, HENRO: Hidrocentralele în curs de realizare trebuie finalizate

Vlăsceanu, HENRO: Hidrocentralele în curs de realizare trebuie finalizate

24 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

Hidrocentralele care sunt în curs de construcție trebuie finalizate, iar demolarea sau abandonarea lor ar face mai mult rău, a afirmat, miercuri, Silvia Vlăsceanu, preşedintele Asociației Producătorilor de Energie din România (HENRO).

„Dacă s-ar demola ce s-a realizat până acum ar afecta şi mai mult mediul decât ar face-o finalizarea lor, iar abandonarea nici nu e în discuție, să le laşi în paragină, având în vedere potențialul turistic al acestor zone”, a spus Vlăsceanu, în cadrul conferinței „Hidroenergia, parte din mixul de energie curată”, organizată de Asociația Energia Inteligentă, conform Agerpres.

Ea a subliniat că este părerea sa personală.

„Facem o mare greşeală dacă nu sprijinim finalizarea acestor hidrocentrale, începute în timpul unei legislații care era în vigoare, iar orice modificare ulterioară a legislației nu ar trebui să le afecteze. Chiar şi stagnarea construcțiilor înseamnă degradare pe care o plătim tot noi”, a completat Vlăsceanu.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, pe 23 martie, proiectul care prevede că obiectivele de investiții pentru realizarea de amenajări hidroenergetice în curs de execuție cu procent de realizare mai mare de 60% sunt considerate proiecte de interes public major şi de siguranță şi securitate națională şi urmează să fie puse în funcțiune până la data de 31 decembrie 2025.

Legea a fost declarată neconstituțională la începutul lunii noiembrie de către Curtea Constituțională a României, în urma unei contestații depuse de USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *