Acasă » Regenerabile » Geotermal » Spencer Coca: Mazarine Energy va investi în proiecte geotermale

Spencer Coca: Mazarine Energy va investi în proiecte geotermale

17 mai 2021
Geotermal
Gabriel Avăcăriței

Numeroase companii din domeniul petrolului și gazelor au investit deja în proiecte cu capacități geotermale pe plan mondial, iar Mazarine Energy se numără printre companiile de profil care au în plan astfel de proiecte în România, a spus Spencer Coca, președintele ROPEPCA, în cadrul conferinței „O&G și geotermal – Experiență și tehnologii transferabile”, organizate de Energynomics,.

”Nu cred că segmentul geotermal poate fi dezvoltat la scală mare fără ajutorul industriei de petrol și gaze. Cred cu tărie că aceasta va fi contribuția segmentului de petrol și gaze în viitor, pentru a participa la tranziția energetică. Multe companii din domeniul petrolului și gazelor au investit deja în proiecte cu capacități geotermale. În Canada proiectele sunt într-un stadiu mai avansat, iar în România ne aflăm la început de drum. Mazarine este, în prezent, singura companie locală care s-a implicat într-un proiect ce presupune reutilizarea vechilor foraje de petrol și gaze din portofoliu în proiecte geotermale.

Mazarine, care operează trei câmpuri în apropierea șoselei de centură a Bucureștiului, va opri producția de petrol și va utiliza aceste câmpuri pentru proiecte geotermale. ”Am încheiat un parteneriat cu o companie britanică specializată în noi tehnologii dedicate industriei geotermale care poate opera proiecte independente într-un singur puț; nu are nevoie de un puț pentru injectare și de un altul pentru producție. Credem că acesta este viitorul, pentru că, din perspectiva costurilor, este mult mai economic să utilizăm astfel de sisteme în loc să forăm puțuri de injectare, care sunt cu mult mai costisitoare”, a adăugat el.

Conferința „O&G și geotermal – Experiență și tehnologii transferabile” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri Chinook Consulting Services și Huawei.

150 de persoane s-au înscris pe platforma MyConnector pentru a participa la dialog.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *