Acasă » Electricitate » Sistemele de iluminat inteligent sunt doar primul pas al transformării orașelor în smart cities

Sistemele de iluminat inteligent sunt doar primul pas al transformării orașelor în smart cities

2 octombrie 2022
Electricitate
energynomics

Sistemele inteligente de iluminat stradal reprezintă doar primul pas din transformarea aglomerărilor urbane în smart cities. Odată instalate aceste sisteme, ele constituie scheletul pe care se vor putea adăuga ulterior elementele smart, precum senzori, camere de luat vederi sau altele sisteme de telegestiune a iluminatului, traficului, spune George Zaharia, Head of Traffic Division la Flash Lighting Services.

”Odată instalat un astfel de sistem, pregătim și pasul următor, prin care corpurile de iluminat devin scheletul și baza pentru instalarea diverselor aplicații de smart city”, a afirmat Zaharia, în cadrul conferinţei “Comunități sustenabile – Iași”, organizate de Energynomics și SmartiCity.

Potrivit propriilor date, compania are o acoperire de peste 12% din piața municipiilor reședință de județ din România, respectiv 6% din piața națională de iluminat inteligent (raportat la întreaga populație a României). La o populație de peste 22 milioane de locuitori, peste 56% (sau 12,5 milioane de locuitori) trăiesc în mediul urban, fiind rezidenți în 320 orașe.

Zaharia a adăugat că Flash Lighting Services este foarte atentă atunci când își selectează furnizorii de materiale, pentru că, în această perioadă, toată lumea pare să se priceapă la orice.

”În zona IoT toată lumea face de toate, dar de multe ori au doar o fișă tehnică a ceva ce ar putea cândva deveni o soluție. Ca integratori, suntem permanent preocupați să găsim soluțiile cele mai bune pe care le supunem unor testări înainte de a le alege, indiferent de ce promite un dezvoltator sau inventator”, a adăugat Zaharia.

Totodată, în piață se observă o diferență majoră a interesului clienților pentru soluțiile de iluminat eficient și inteligent.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI GEORGE ZAHARIA

”Clienții sunt tot mai interesați eficientizarea consumurilor”, a spus Zaharia.

Compania are sediul în București și furnizează servicii de iluminat în Capitală, Brașov, Alba Iulia, Sibiu, Târnăveni, Orăștie, Făgăraș, Sf. Gheorghe, Săcele, Craiova, Călărași, Tulcea, Galați, Iași și Botoșani. Totodată, compania derulează prospecțiuni pentru intrarea pe piețele din Serbia, Moldova, Germania și Bulgaria.

Conferinţa “Comunități sustenabile – Iași” a fost organizată de Energynomics și SmartiCity cu sprijinul partenerilor ABB, Eaton Electric, Enel X, ENGIE Romania, Flash Lighting Services, Geminox, REI Grup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *