Acasă » Regenerabile » Silviu Coșa: Dobrogea este o placă turnantă a viitorului energiei în țară și regiune

Silviu Coșa: Dobrogea este o placă turnantă a viitorului energiei în țară și regiune

2 aprilie 2024
Eolian
energynomics

Dobrogea este o placă turnantă a viitorului energiei în țară și regiune, iar România poate să fie un pionier în domeniul energiei eoliene offshore, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, cu ocazia conferinței “Digitalizare și eficiență energetică – Constanța 2024″.

„Domeniul în care avem șansa de a fi pionieri este cel de eolian offshore. Ar fi o premieră pentru țările riverane Mării Negre”, a spus prefectul.

El a adăugat că actualul context geopolitic impune existența independenței energetice a țării prin valorificarea potențialului energetic al județului Constanța. Folosind acest potențial, Dobrogea va putea juca un rol important și în Europa în condițiile în care principalele resurse energetice ale țării sunt concentrate în Dobrogea și Constanța.

„Asta transformă județul Constanța într-un pilon de stabilitate energetică la nivelul bazinului Mării Negre și al Europei. Suntem un bazin pentru proiecte istorice în capacități energetice”, a mai spus prefectul, înșiruind investițiile anunțate de autorități în centrala nucleară din Cernavodă și în exploatarea gazelor din perimetrul Neptun Deep.

Conferința “Digitalizare și eficiență energetică – Constanța 2024″ a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: ADC, Elektra Renewable Support, FPPG, WALDEVAR Energy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *