Acasă » Electricitate » Romcab: Creditorii doresc intrarea în insolvență; contestă doar administratorul judiciar

Romcab: Creditorii doresc intrarea în insolvență; contestă doar administratorul judiciar

8 martie 2017
Electricitate
Romcab
Bogdan Tudorache

Romcab, unul din principalii actori ai pieței cablurilor, trebuie să intre în insolvență, creditorii fiind nemulțumiți doar de numirea administratorului judiciar, nu cu intrarea în insolvenţă, a declarat pentru energynomics.ro reprezentantul unuia din creditori.

”S-a contestat doar numirea administratorului. Evident că firma a încercat să numească un administrator agreat de ea, iar creditorii nu au fost de acord. Nu se contestă însă faptul că trebuie să intre în insolvență”, susține sursa citată.

Situația Romcab, care a raportat pentru anul trecut pierderi de aproape 40 de milioane de euro, devine tot mai încâlcită, după ce presa centrală a raportat că unii creditori au contestat intrarea în insolvență a producătorului de cabluri industriale.

După ce și-a atins limita de îndatorare la bănci, Romcab a început să se finanțeze prin credite-furnizor, ceea ce a tras în jos întreaga industrie de profil.

Romcab a cerut Tribunalului Mureș să intre în insolvență luna trecută. Creditorii au făcut apel, săptămâna aceasta, împotriva numirii administratorului judiciar, fapt ce întârzie și intrarea în insolvență.

Problemele Romcab au coborât valoarea acţiunilor cu 80%, pe bursă, în ultimele trei luni. Mişcările de pe piaţa de acţiuni au fost alimentate de informaţiile privind inițierea ieșirii din societate a băncii americane de investiții Morgan Stanley care avea încă din anul 2007 o deținere de 22,87% din titlurile societății, dar și de știrile potrivit cărora Romcab ar fi avut peste 100 de incidente de plată înregistrate la Centrala Riscului de Credit de la Banca Națională a României. Conform profit.ro, intrarea în insolvență a Romcab și pierderile catastrofale au creat o undă de șoc care afectează întreaga piață de profil.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *