Acasă » Interes general » ArcelorMittal investește încă 12,5 milioane de euro în fostul Sidex

ArcelorMittal investește încă 12,5 milioane de euro în fostul Sidex

8 martie 2017
Interes general
Arcelor Mittal
Gabriel Avăcăriței

Cel mai mare producător de oțel din România, ArcelorMittal Galaţi, a anunțat o nouă investiție în cadrul fostei uzine Sidex.

”ArcelorMittal Galaţi a pus în funcţiune şi a adus în parametri noua Maşină de Planat la Cald care deserveşte Laminorul de Tablă Groasă nr. 2, în urma unei investiţii în valoare de 12,5 milioane de euro. Proiectul face parte dintr-un program extins de îmbunătăţiri tehnice ce se desfăşoară în prezent în cadrul acestui laminor şi la Oţelărie”, se arată într-un comunicat remis energynomics.ro.

“Această investiţie consolidează poziţia noastră pe piaţa tablei groase, întrucât putem acum livra produse noi şi mai bune, cu servicii îmbunătăţite pentru clienţi”, a declarat Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi.

Maşina de Planat la Cald – furnizată de Danieli – asigură producerea unei game mai variate de grosimi şi calităţi pentru tabla groasă utilizată în aplicaţii precum conductele de fluide energetice, nave şi construcţii metalice, fiind cu 80% mai puternică în comparație cu vechea mașină şi având un grad mai înalt de automatizare.

Proiectul şi lucrările de construcţie au fost desfăşurate fără întreruperi ale fluxului de producţie şi fără incidente de securitate şi sănătate în muncă, mai precizează comunicatul.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *