PeWeTe a lansat noul hub din România dedicat serviciilor regionale la sondă

0

Petro Welt Technologies (PeWeTe) și-a lansat oficial noua sa bază de operațiuni dedicată României și regiunii centrale și sud-est europene PeWeTe Evo Europe, la Ploiești, în prezența a numeroși oficiali, reprezentanți ai companiilor din industria de petrol și gaze și ai mass-media.

Noul hub a fost inaugurat prin tăierea panglicii de către Gerd Bommer, șeful Advantage Austria în Romania, Christian Jennevin, vicepreședinte Global Business Development și Operațiuni, Petro Welt Technologies și George Căpățînă, director general, PeWeTe Evo Europe.

Compania PeWeTe Evo Europe va oferi pieței din România peste 160 de noi locuri de muncă pe termen mediu, în prezent având 25 de angajați. Întârziată din cauza pandemiei de Coronavirus, deschiderea oficială marchează lansarea operațiunilor regionale din următoarele segmente: foraj al sondelor de petrol și gaze cu ajutorul instalațiilor mobile, intervenții în cadrul sondelor existente și remedieri ale sondelor avariate, stimulare de sonde și pompare, forajul sondelor geotermale, al sondelor de înmagazinare a gazului și foraj minier.

”România va fi un hub de servicii pentru regiune”, a declarat George Căpățînă, director general, PeWeTe Evo Europe. “Intenția noastră este să avem în România o afacere pe termen lung și ne dorim să furnizăm, în timp, toată paleta de servicii pe care grupul PeWeTe o are în portofoliu.” George Căpățînă a precizat că România a fost aleasă, în primul rând, pentru că este parte a Uniunii Europene. Apoi, un factor decisiv a fost tradiția industriei locale de petrol și gaze. “România are unii din cei mai buni specialiști din acest domeniu”, a adăugat George Căpățână. “Beneficiem de prezența locală a companiilor internaționale, fără suportul cărora nu pot fi îndeplinite serviciile de foraj, intervenții la sondă (workover) și reparații la nivelul la care beneficiarii îl cer astăzi. Pentru a pregăti aceste echipamente și infrastructura necesară, PeWeTe a efectuat investiții importante în România și dorește în continuare să lucreze foarte mult cu partenerii locali și internaționali, în cele mai bune relații și cu orientare către un maximum de performanță”.

Compania mamă, Petro Welt Technologies a fost creată în 1991, este listată la Bursa din Frankfurt și are sediul în Viena, Austria. Compania are numeroase linii de activitate dedicate sectorului petrolului și gazelor. În 2018, PeWeTe a luat decizia de a-și extinde aria de operațiuni în mai multe zone geografice, printre care și România. Astfel a luat naștere PeWeTe Evo Europe, companie care a devenit operațională în 2019, cu ajutorul câtorva instalații mobile de foraj și intervenție la sondă (workover).

”Până în prezent am forat peste 450 de puțuri pe plan mondial”, a precizat Christian Jennevin, vicepreședinte Global Business Development și Operațiuni, Petro Welt Technologies. “Pe lângă foraj, avem o activitate de service excelentă, pe care intenționăm să o dezvoltăm și în România și pe plan regional. Sustenabilitatea este cuvântul viitorului și așteptăm cu nerăbdare să fim implicați și în proiecte geotermale locale și regionale.”

PeWeTe Evo Europe a efectuat deja cu succes câteva operațiuni în România și Ungaria, iar în contextul noilor fonduri europene dedicate industriei energetice, al tranziției și al renunțării la cărbune cu ajutorul gazelor, se așteaptă la o creștere fără precedent a lucrărilor, în viitorul apropiat.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu