Acasă » Interes general » Rectificarea bugetului Capitalei direcționează încă 80 de mil. lei către termoficare

Rectificarea bugetului Capitalei direcționează încă 80 de mil. lei către termoficare

9 august 2022
Interes general
Bogdan Tudorache

Noua rectificare bugetară a Bucureștiului a fost aprobată astăzi de Consiliul General, a scris pe pagina de Facebook primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Astfel, PMB va achiziționa 100 de noi troleibuze și va direcționa 80 de milioane de lei în plus către regiile de termoficare.

”Prin rectificarea de buget aprobată astăzi de Consiliului General al Municipiului București rezolvăm mai multe chestiuni care țin de realizarea unor investiții importante, dar și de acoperirea unor cheltuieli la servicii care s-au majorat în ultimele luni: am făcut o reactualizare a prețurilor pentru a putea finaliza achiziția a 100 de troleibuze, pentru reabilitarea liniilor de tramvai și pentru semaforizarea inteligentă; am inclus sumele necesare pentru achiziția serviciilor de consultanță și asistență tehnică în vederea obținerii acordului de mediu pentru SIDU (strategia integrată de dezvoltare urbană), astfel încât Municipalitatea să poată accesa fonduri europene și am alocat 80 de milioane de lei pentru subvenția la termoficare. Sumele au fost necesare deoarece facturile la energia termică sunt mai mari decât previziunile de la începutul anului”, a afirmat Nicușor Dan.

Totodată, s-au alocat 17 milioane de lei în plus pentru reparațiile străzilor, trotuarelor și realizarea marcajelor, dar și pentru iluminat public, a mai spus el.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.