Acasă » Interes general » Raportul IPCC privind utilizarea terenurilor relevă amenințarea schimbărilor climatice

Raportul IPCC privind utilizarea terenurilor relevă amenințarea schimbărilor climatice

9 august 2019
Interes general
Energynomics

Un nou raport al Grupului interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC) cu privire la utilizarea terenurilor pe plan global arată că schimbările climatice amenință producția alimentară și mediul locuit, ceea ce constituie o „problemă a existenței”, a declarat ministrul german al Mediului, Svenja Schulze.

„Industriile agricole și forestiere sunt victime ale acestei dezvoltări, dar acestea sunt, de asemenea, o cauză și, prin urmare, o parte a soluției în acțiunile climatice”, a declarat Schulze jurnaliștilor în cadrul unei conferințe de presă, potrivit CLEW.

În Raportul său special privind schimbările climatice, IPCC – organismul mondial însărcinat cu evaluarea stării cunoștințelor științifice legate de schimbările climatice – analizează în întregime sistemul teren-climat. Cercetătorii spun că pământurile deja utilizate astăzi ar putea alimenta lumea într-un climat în schimbare și ar putea oferi biomasă pentru energie regenerabilă. Cu toate acestea, este necesară „acțiunea timpurie, de anvergură, în mai multe domenii.”

Raportul va fi luat în considerare în cadrul dezbaterii germane pe tema acțiunilor climatice mai ambițioase. Întrucât emisiile rămân foarte ridicate în țara Energiewende, guvernul de coaliție al cancelarului Angela Merkel a promis că va trasa legislația necesară pentru atingerea obiectivele climatice pentru 2030 până la sfârșitul anului. Așa-numitul cabinet al climei din Germania, creat de Merkel pentru a decide cu privire la propunerile- cheie de acțiune climatică pentru toate sectoarele economice și, eventual, includerea prețurilor CO₂, urmează să prezinte recomandările sale în cadrul unei reuniuni pe data de 20 septembrie.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *