Acasă » Petrol și Gaze » Transport » Profitul Conpet a depășit anul trecut 8 milioane de euro

Profitul Conpet a depășit anul trecut 8 milioane de euro

12 februarie 2014
Petrol și Gaze
energynomics

Conpet Ploieşti a făcut în 2013 un profit net de peste 37 milioane de lei (8,4 milioane de euro), mai mare cu 21,1% faţă de câştigul din 2012, de circa 31 milioane de lei (aproape 7 milioane de euro la cotația BNR din 12 februarie 2014), arată rezultatele preliminare ale firmei, consultate de cotidianul Bursa.

Anul trecut, veniturile Conpet au fost de aproape 345 milioane de lei (77 milioane de euro), o creștere de 4,4% față de cele înregistrate în 2012. Compania pune majorarea veniturilor pe seama expansiunii tarifului perceput pentru transportul țițeiului inten, a creșterii cantității de țiței intern și de import transportate și a faptului că transportul între Arpechim și Brazi a fost scos din ecuație ca urmare a situației de conservare de la Arpechim.

Veniturile generate de transportul de ţiţei, gazolină şi condensat ca activitate de bază, deţin cea mai mare pondere (90%) în totalul veniturilor de exploatare ale societăţii. De asemenea, cheltuielile operaţionale au înregistrat în anul 2013 o creştere de 1,6% faţă de anul 2012.

Conpet administrează sistemul naţional de transport al produselor petroliere. Compania este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 58,72% din acţiuni, cu Fondul Proprietatea ca principal acționar privat (29,7%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *