Acasă » Electricitate » Primăria Sectorului 1 ar putea lansa în 2023 primele hub-uri de încărcare a mașinilor electrice

Primăria Sectorului 1 ar putea lansa în 2023 primele hub-uri de încărcare a mașinilor electrice

5 martie 2023
Electricitate
energynomics

Primăria Sectorului 1 a inițiat în ultimii ani mai multe proiecte de producere a energiei din surse regenerabile, eficiență energetică și electromobilitate, iar în acest an va putea demara o parte dintre acestea. Celelalte sunt blocate din motive politice. „Ceasul ticăie, suntem într-o tranziție energetică unică poate în istorie și e foarte important ca anumite subiecte să nu fie politizate”, a spus Tudor Roșca, City Manager Primăria Sectorului 1, București, la conferința “Orașe inteligente“, organizată de Energynomics.

Unul dintre proiectele cele mai avansate ale Primăriei Sectorului 1 este cel de electromobilitate care presupune montarea a 700 de puncte de reîncărcare „normale” pentru automobilele electrice. Proiectul a fost aprobat și depus la Administrația Fondului pentru Mediu, iar în acest an ar putea începe instalarea unor dintre stații. ”Ar trebui ca anul acesta să vedem primele hub-uri instalate”, a continuat Roșca.

Primăria Sectorului 1 și-a propus în 2021 să devină independentă energetic, instalând 24 MWp în centrale solare pe zece școli, dar proiectul nu a fost aprobat de consilierii locali.

O altă inițiativă a Primăriei Sectorului 1 vizează crearea unui proiect standardizat de furnizare a energiei termice. Proiectul presupune crearea unui sistem alternativ care funcționează în paralel cu Termoenergetica combinat cu producerea locală de energie fotovoltaică și pompă de căldură. Inițiativa ar genera economii de 25 de milioane de lei ale costurilor cu încălzirea la nivelul asociațiilor de proprietari.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI TUDOR ROȘCA

Această inițiativă este de asemenea blocată la nivelul Consiliului Local al Sectorului 1, dar Tudor Roșca a s-a declarat încrezător că în 2023 ar putea fi aplicat în câteva imobile din Sectorul 1.

Conferința “Orașe inteligente“ a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri, între care ABB, ENGIE Romania, Finder, Flash Lighting Services, Photomate, REI Group, SIXT.

Un comentariu la „Primăria Sectorului 1 ar putea lansa în 2023 primele hub-uri de încărcare a mașinilor electrice”

  1. Pingback: Primăria Sectorului 1 ar putea lansa în 2023 primele hub-uri de încărcare a mașinilor electrice - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *