Acasă » Regenerabile » Pablo Otín (Powertis): În 10 ani, regenerabilele vor înlocui toate celelalte surse energetice

Pablo Otín (Powertis): În 10 ani, regenerabilele vor înlocui toate celelalte surse energetice

22 iunie 2022
Eolian
Bogdan Tudorache

Powertis este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte fotovoltaice din lume. Compania este specializată în proiecte eco-voltaice, a declarat Pablo Otín, CEO și co-fondator al Powertis, la Energy Strategy Summit 2022, un eveniment organizat de Energynomics.

„Compania noastră joacă un rol important în plan social. Îi implicăm pe toți membrii comunității și oferim ceva înapoi. Producem energie electrică, oferim burse și fonduri. Oferim mult sprijin. De asemenea, suntem implicți și în proiecte agrovoltaice. Poate că ați auzit despre asta din alte țări, este vorba de proiecte care combină energia solară și agro-business-ul. În unele locuri, aceasta este singura opțiune. De exemplu, în Danemarca, Italia, în alte părți ale Europei și, sperăm, cândva, inclusiv aici, în România, combinăm afacerile solare cu agro-business-ul. Aceasta este o oportunitate extraordinară. Oamenii continuă să lucreze în producția de energie solară, dar și în agricultură”, a spus el.

Compania are 100 de angajați și operează în opt țări. „Am venit în România la începutul lui 2021 și am început primele proiecte în urmă cu 18 luni. Pare că a fost ieri, dar s-au schimbat multe. De ce am ales Romania? De ce nu – aici sunt oameni talentați, sunt terenuri, este mult loc pentru dezvoltare. S-a amintit despre Hidroelectrica – energia hidro e grozavă, dar câte hidrocentrale mai putem construi? Ai o rețea disponibilă, sunt multe oportunități”, a adăugat el.

„Nu mai există gaz, trecem la surse regenerabile, indiferent dacă ne place sau nu. Peste zece ani vom vedea o mulțime de proiecte în energie eoliană și solară, capacitățile hidro existente, vom vedea baterii, dar nu vom mai vedea gaze naturale, nu vom vedea nuclear, pur și simplu pentru că vor fi eliminate de factorii economici. Economia, la sfârșitul zilei, este ceea ce contează pentru toată lumea, iar solarul și eolianul oferă o soluție imbatabilă. În prezent este multă concurență în România, iar noi suntem aici pentru mulți ani de acum înainte”, a spus Pablo Otín, CEO și co-fondator al Powertis.

Energy Strategy Summit 2022 a fost organizat de Energynomics cu sprijinul partenerilor săi: ABB, BCR, CE Oltenia, Chimcomplex, Eaton, Electrica Furnizare, Electroalfa, EnergoBit, Enevo Group, European Energy, Eximbank, EY, Franklin Templeton, Horváth, ING, Hidroelectrica, Marsh, MET Energy România, Nuclearelectrica, BCR Pensii, Photomate, Powertis, Renomia Gallagher, Schneider Electric, Transelectrica, Volt, wpd.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.