Acasă » Electricitate » Nuclearelectrica reînnoiește mandatele de 4 ani ale lui Teodor Chirica, Elena Popescu și Cosmin Ghiță

Nuclearelectrica reînnoiește mandatele de 4 ani ale lui Teodor Chirica, Elena Popescu și Cosmin Ghiță

11 august 2022
Electricitate
Bogdan Tudorache

În timp ce Remus Vulpescu și Mihai Aniței părăsesc Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica, Teodor Chirica, Elena Popescu și Cosmin Ghiță beneficiază de o reînnoire a mandatelor pentru 4 ani, au decis astăzi acționarii reuniți în cadrul Adunării ordinare și extraordinare. Astfel, noile mandate încep pe 29 septembrie 2022 și se încheie în septembrie 2026.

„Reînnoirea mandatelor de administrator și desemnarea domnilor Teodor Chirica și Cosmin Ghiță și a doamnei Elena Popescu în calitate de administratori ai SN Nuclearelectrica s-a realizat cu respectarea prevederilor art. 29 alin. (14) din OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice”, susțin oficialii SNN.

”De asemenea, actionarii SNN au aprobat: a) prelungirea duratei mandatului domnului George Sergiu Niculescu care încetează la data de 28.08.2022, cu o perioada de 2 luni, începând cu data de 29.08.2022, în conformitate cu prevederile art. 641 alin. (3) și alin. (5) din OUG nr. 109/2011 cu modificările și completările ulterioare sau până la data acceptării mandatului de către un administrator numit în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011, cu modificările și completările ulterioare, dacă selecția se finalizează înainte de termenul menționat și b) alegerea domnului Dumitru Chirlesan în calitate de membru provizoriu al Consiliului de Administrație, începând cu dată de 10.08.2022, pentru un mandat de 4 luni, în conformitate cu prevederile art. 641 , alin. (3) și alin. (5) din OUG nr. 109/2011, cu modificările și completările ulterioare sau până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor selectați în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 dacă selecția se finalizează înainte de termenul menționat”, se mai arată în raportul remis BVB.

Totodată, acționarii (statul român) au aprobat dezvoltarea Proiectului Unităților 3 si 4 CNE Cernavodă.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *