Acasă » Termo » Nicușor Dan cere Guvernului noi fonduri pentru preluarea ELCEN

Nicușor Dan cere Guvernului noi fonduri pentru preluarea ELCEN

4 noiembrie 2021
Cogenerare
Energynomics

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a solicitat joi premierului Cîțu un ajutor de împrumut din partea Guvernului pentru preluarea ELCEN de către Primăria Capitalei.

„Ne trebuie un avans de 30% din valoarea de 1,075 miliarde de lei și am discutat cu primul ministru o posibilitate de ajutor de împrumut pe care Primăria Municipiului București să-l ia astfel încât Primăria să achite această primă tranșă”, a spus Nicușor Dan.

”Tranșa de 30% înseamnă 325 de milioane de lei. Mai avem nevoie de niște bani pentru a stinge niște facturi curente, deci undeva 500-600 de milioane de lei și termenul optim pentru ca această operațiune să aibă loc este finalul acestui an”, a adăugat el.

El a susținut și problema subvenției energiei termice în cadrul întâlnirii cu Premierul.

„Au fost două obiecte ale discuției. În primul rând – subvenția. După cum bine știți a fost o întâlnire a premierului cu primarii la începutul săptămânii. Fiecare primar a trimis necesarul și s-a pus în discuție care este maniera echitabilă pentru toate orașele care au sisteme de termoficare, care să fie ajutorul echitabil din partea Guvernului. Am susținut și aici că soluția cea mai echitabilă este ca Guvernul să intervină astfel încât acel preț fixat de ANRE de producție care este obligatoriu pentru toate sistemele orașelor care transportă și distribuie mai departe, să coboare. Adică anul trecut acet preț era cam 195 de lei, anul acesta este 380 de lei așa cum a fost fixat de ANRE. Și atunci ceea ce poate să facă Guvernul este ca subvenționând gazul pe care acești producători de energie îl primesc să scadă prețul de producție care este furnizat de ANRE”, a adăugat Nicușor Dan.

 

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *