Acasă » Regenerabile » MW Green Power Export obține 4,4 mil. lei în cadrul celei de-a doua emisiuni corporative

MW Green Power Export obține 4,4 mil. lei în cadrul celei de-a doua emisiuni corporative

1 septembrie 2021
Regenerabile
Bogdan Tudorache

Producătorul de energie electrică fotovoltaică MW Green Power Export a listat marţi cea de-a doua emisiune de obligaţiuni proprie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT), prin intermediul căreia a obținut aproape 4,4 milioane de lei. Prima emisiune a reușit să atragă din piață, anterior, circa 3 milioane de lei.

„Obligaţiunile au fost anul acesta un instrument financiar folosit intens de către companii pentru a se finanţa. Acest fapt reflectă pe de o parte atât necesarul de capital al companiilor pentru dezvoltare, cât şi disponibilitatea acestora de a-şi diversifica furnizorii de capital, incluzând şi mecanismele bursiere. Ne bucurăm că investitorii din piaţă au susţinut cu 53,6 milioane lei şi 66,6 milioane euro planurile antreprenorilor români, asta dacă ne referim doar la obligaţiunile corporative emise de companii antreprenoriale locale”, a spus Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Noua emisiune de obligaţiuni se tranzacţionează sub simbolul bursier MWGP24. Prin intermediul celor două emisiuni de obligaţiuni listate la bursă, compania a atras de la investitori fonduri în valoare totală de peste 7,4 milioane de lei.

MW Green Power Export este un producător de energie regenerabilă, care administrează propriul său parc fotovoltaic construit pe o suprafaţă de 10 hectare în localitatea Videle.

„La nivelul anului 2020, veniturile din Certificatele Verzi au reprezentat 60,5% din veniturile totale ale MW Green Power Export, iar pentru finalul anului 2021 estimăm o creştere a producţiei în parametri comparabili cu anul precedent, de aproximativ 6.800 MW, şi cu o uşoară creştere a profitului brut, susţinută şi de lichidităţile rezultate din vânzarea de energie şi Certificate Verzi. De asemenea, este important de subliniat şi faptul că la finalul anului trecut societatea deţinea un număr de 97.700 Certificate Verzi amânate urmând a fi vândute într-o perioadă de 10 ani, în mod egal, conform prevederilor legale în domeniu. Ne dorim să urmăm acest trend constant de creştere până în anul 2030, în acord cu obiectivele Uniunii Europene şi pentru a fi parte dintr-o piaţă de energie pe deplin integrată, interconectată şi digitalizată”, a afirmat Ioan Iurasec, administrator unic al MW Green Power Export.

Compania a emis un număr de 43.958 de obligaţiuni corporative, cu o valoare nominală de 100 lei şi o rată anuală a cuponului de 8%, cu data scadenţei la 7 septembrie 2024. Compania a atras astfel, de la un număr de 87 de investitori, suma de 4.395.800 lei. Listarea obligaţiunilor a fost realizată cu sprijinul Intercapital Invest. MW Green Power Export este la a doua emisiune de obligaţiuni listată pe SMT-ul BVB. Prima sa emisiune de obligaţiuni, în valoare de 3,03 milioane de lei, este tranzacţionată sub simbolul bursier MWGP21 şi are scadenţa în decembrie 2021.

MW Green Power Export a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 3,27 milioane lei, fapt ce s-a reflectat şi în profitul net al companiei, care a marcat o creştere de 42%, de la aproximativ 182.700 lei în 2019 la 260.600 lei în 2020.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.