Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » Turcan: Presiune maximă pentru ca proiectul Consumatorului Vulnerabil să fie votat de Parlament

Turcan: Presiune maximă pentru ca proiectul Consumatorului Vulnerabil să fie votat de Parlament

1 septembrie 2021
Consumatori
Energynomics

Ministerul Muncii va pune presiune maximă pentru ca proiectul adoptat de Guvern privind consumatorul vulnerabil să fie votat şi de Parlament, astfel încât aplicarea măsurilor de susţinere să fie devansate pentru 1 ianuarie 2022, a scris, pe Facebook, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

„Vom pune presiune maximă pentru ca proiectul adoptat de Guvern să fie votat şi de Parlament, astfel încât să devansăm aplicarea măsurilor de susţinere pentru 1 ianuarie 2022: subvenţionarea consumului la energie, în funcţie de tipul de energie pe care îl consumă oamenii; acordarea unui supliment, în afara sezonului rece, pentru alte tipuri de consum de energie. Dincolo de proiectul consumatorului vulnerabil, Ministerul Energiei va veni cu un set de soluţii pentru compensarea costurilor în actualul sezon rece”, a precizat Turcan, conform Agerpres.

Ministrul Muncii a subliniat că există un proiect care oferă o soluţie reală pentru oamenii care au nevoie să fie sprijiniţi.

„Am discutat astăzi cu premierul, cu ministrul Energiei şi cu reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în piaţa energetică despre măsurile care trebuie luate pentru a proteja consumatorii vulnerabili. Pentru prima dată într-un context de creşteri de preţuri care nu au fost neapărat de neanticipat, există un proiect care oferă o soluţie reală pentru oamenii care au nevoie să fie sprijiniţi. Din păcate, acest proiect este blocat în Parlament deşi am cerut votarea lui în procedură de urgenţă”, a mai scris ministrul Muncii.

Guvernul va compensa facturile la electricitate pentru românii cu venituri mici și medii sau consum mediu, începând cu 1 noiembrie, a afirmat, marţi, ministrul de resort, Virgil Popescu.

 

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *