Acasă » Electricitate » Ministerul Energiei – proiecte prin PNRR pentru producerea de baterii electrice şi panouri solare

Ministerul Energiei – proiecte prin PNRR pentru producerea de baterii electrice şi panouri solare

29 septembrie 2022
Electricitate
energynomics

Ministerul Energiei va lansa în acest an call-uri de proiecte prin Planul Național de Redresare şi Reziliență, prin care firmele pot accesa bani pentru producția de baterii electrice şi panouri solare, a anunțat, miercuri, ministrul de resort, Virgil Popescu.

El a participat la U.S. – Romania Economic Forum, organizat de AmCham.

„Pe PNRR a fost modificată întreaga aplicație de depunere de proiecte pentru a fi încurajate companiile care aplică pentru energia regenerabilă, în special pentru autoconsum. Acest lucru va continua şi în Fondul de Modernizare. În toate call-urile de proiecte vom separa aplicațiile pentru energia regenerabilă pentru autoconsum de energia regenerabilă pentru producători, tocmai pentru a nu exista suprapuneri”, a spus Popescu.

Potrivit acestuia, există suficientă anvelopă financiară pentru ambele direcții, conform Agerpres.

„Pentru încurajarea producției de baterii electrice în România, în PNRR am introdus un call de proiecte tocmai pentru a ajuta companiile care vor să producă sau să asambleze baterii. Acest call de proiecte va fi lansat până la finalul acestui an şi încurajăm celelalte companii, care vor să producă baterii electrice şi panouri solare. Vor fi două call-uri separate, pentru că vrem să reducem dependența de importuri şi în special de importuri din afara UE. Le încurajăm să vină să participe la aceste call-uri de proiecte”, a arătat oficialul guvernamental.

Totodată, există în derulare un call de eficiență energetică în industrie, unde companiile pot primi granturi pentru încurajarea economiei de energie.

„În fiecare an vom lansa cel puțin două apeluri de proiecte pe Fondul de Modernizare, pentru a ne asigura că toate companiile care doresc au posibilitatea să acceseze aceşti bani. Noi credem că autoconsumul trebuie încurajat, indiferent de limita maximă de consum”, a susținut Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *