Acasă » Interes general » Nicușor Dan: Bucureștiul investește 500 mil. euro pentru infrastructura de tramvai, 40 de stații electrice

Nicușor Dan: Bucureștiul investește 500 mil. euro pentru infrastructura de tramvai, 40 de stații electrice

29 septembrie 2022
Interes general
Bogdan Tudorache

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va propune Consiliului General al Municipiului București, în ședința de joi, 29 septembrie, un proiect de amplasare a 40 de stații de încărcare pentru maşinile electrice în București. Totodată, PMB va lansa în SEAP (Sistemul de achiziții publice) licitația pentru reabilitarea a 50 de km de infrastructură de tramvai – cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de Primăria Capitalei, cu o valoare de 500 de milioane de euro, a scris pe Facebook primarul Bucureștiului.

”În ședința de joi, voi supune aprobării Consiliului General al Municipiului București un proiect de hotărâre extrem de important pentru protejarea mediului – Protocolul de colaborare dintre Administrația Străzilor și Compania Municipală Energetica Servicii București (CMESB), protocol care ne va ajuta să amplasăm 40 de stații de încărcare pentru maşinile electrice în București”, susține Nicușor Dan.

”Este vorba despre stații de încărcare pe care le vom amplasa prin CMESB în parcările administrate de Administrația Străzilor. Acestea vor fi în zone precum Piața Amzei, Piața Victoriei, Piața Alba Iulia, Piața Constituției, Piața Revoluției, Universitate, Bucur Obor, Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului București, Bd. Aviatorilor, Bd. Timișoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, Calea Moșilor, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti, Lipscani. Astfel, dorim să venim în întâmpinarea nevoilor persoanelor fizice și juridice de a avea cât mai multe stații de încărcare, în condițiile în care a crescut numărul utilizatorilor de mașini electrice/hybrid. Compania Energetica va asigura stațiile de alimentare și dotările necesare specifice funcționării acestora și le va amplasa în spațiile puse la dispoziție de Administrația Străzilor, pentru a fi utilizate de cetățeni”.

În același timp, infrastructura de tramvai va beneficia de nerambursabile de 300 de milioane de euro și fonduri atrase de 200 de milioane de euro, a afirmat primarul Capitalei.

”Lansăm în SEAP licitația pentru reabilitarea a 50 de km de infrastructură de tramvai. Este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de  Primăria Capitalei, cu o valoare de 500 de milioane de euro. În ceea ce privește sursa de finanțare a proiectului, vom aplica pentru 300 de milioane de euro din fonduri nerambursabile la Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Pentru restul de 200 de milioane de euro, analizăm posibilitatea contractării unor împrumuturi și atragerii de fonduri din partea instituțiilor financiare internaționale”, a scris el, pe pagina oficială de Facebook.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *