Acasă » Regenerabile » Michelin construieşte la Zalău un parc solar de 1 MW pentru autoconsum

Michelin construieşte la Zalău un parc solar de 1 MW pentru autoconsum

8 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

Michelin România va construi anul viitor, la Zalău, pe acoperişul unei construcții a uzinei Anvelope Zalău, un parc fotovoltaic pentru consum propriu, cu o putere instalată de circa un megawatt, valoarea investiției fiind de peste un milion de euro, din care 45% fonduri norvegiene nerambursabile.

„Proiectul constă în dezvoltarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 0.99 MW, în 1.824 de module cu capacitatea de 545 W, amplasate pe acoperişul unei construcții din uzina Michelin Anvelope Zalău. Producția anuală este estimată la 1.041 MWh pe an. Conform estimărilor, proiectul va permite o reducere a emisiilor de carbon de 318 tone pe an. Termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor este data de 30 septembrie 2023. Obiectivul proiectului este producția de electricitate pentru consumul propriu pentru punctul de lucru Michelin Anvelope Zalău, parte din Michelin România, pentru valorizarea surselor de energie regenerabile prin producția de energie verde şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, se arată, marți, într-un comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, proiectul „Centrală fotovoltaică pentru consumul propriu” are o valoare totală de 1.125.327 euro, din care 506.397 euro o reprezintă un grant acordat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin mecanismul financiar SEE şi Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”.

În prezent, Michelin are în România peste 4.500 de angajați, trei fabrici – două la Zalău şi una la Floreşti, o rețea comercială şi un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureştiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (21 țări).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *