Acasă » Electricitate » Lungu, AFEER: Furnizorii ar trebui sprijiniţi prin credite cu dobânzi mici

Lungu, AFEER: Furnizorii ar trebui sprijiniţi prin credite cu dobânzi mici

17 aprilie 2020
Electricitate
Energynomics

Bogdan Tudorache

Preşedintele AFEER, Ion Lungu, este de părere că furnizorii ar trebui să fie sprijiniţi prin posibilitatea de a se putea finanţa pe termen scurt, cu dobânzi cât mai mici sau chiar fără dobânzi, garantarea plăţilor fiind un element esenţial pentru depășirea crizei, conform paginii de socializare a Asociației Furnizorilor.

În perioada 15 martie-10 aprilie, consumul energetic a scăzut cu aproximativ 7%, a spus Lungu.

„Anticipăm că, la sfârşitul lunii aprilie, se va înregistra o scădere de circa 10%. Sperăm că la finalul anului, după ce va reporni şi economia, scăderea consumului, la nivel de ţară, să fie de doar circa 10-12%”, a mai spus președintele AFEER.

În același timp, schimbările legislative din criză afectează piața energiei.

„Primul element legislativ a fost Ordonanţa de Urgenţă 29, prin care unor IMM-uri li se acordă posibilitatea să îşi amâne la plată facturile de utilităţi pe timpul perioadei de urgenţă, fără a avea nicio prevedere legată de un eventual suport pentru furnizori. Aceştia sunt cei care asigură relaţia cu clienţii şi cei care colectează banii. Opinia noastră, a organizaţiei furnizorilor de energie electrică, a fost că, atât timp cât există o perturbare cât mai mică în cash flow-ul furnizorilor, aceasta se va reflecta în perturbări foarte mici în restul lanţului, astfel încât să nu fie create disfuncţionalităţi la transportul, distribuţia sau produsele de energie electrică”, a afirmat Lungu, în cadrul unui eveniment de specialitate.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *