Acasă » Electricitate » Lucian Pană (Geminox): Piața de panouri solare este în fierbere, stocurile fac diferența

Lucian Pană (Geminox): Piața de panouri solare este în fierbere, stocurile fac diferența

2 octombrie 2022
Electricitate
energynomics

Cererea pentru montarea de panouri fotovoltaice montate pe trackere este ”în fierbere”, impulsionată de prețurile extreme atinse de gazele naturale și de electricitate pe toate piețele din lume. Inclusiv marile companii de utilități au început să folosească din ce în ce mai des acest sistem, a declarat Lucian Pană, reprezentant al companiei Geminox.

”Piața fierbe în acest moment. Toată lumea vrea să facă, dar nu prea are cu ce. Marile companii de utilități au început să folosească tot mai mult acest sistem, care poate fi integrat cu un sistem SCADA”, a spus Pană, în cadrul conferinţei “Comunități sustenabile – Iași”, organizate de Energynomics și SmartiCity.

Sistemele de montare a panourilor pe trackere sunt mai eficiente decât cele pe structuri fixe, în sensul că ele contribuie la creșterea cantității de electricitate produsă prin faptul că permit panourilor fotovoltaice să se miște după Soare. Totuși, există o reticență din partea clienților îngrijorați de randamentul acestui sistem atunci când se înregistrează condiții meteorologice neprielnice.

”Există o reticență din partea clientului legat de ce se întâmplă când e vânt sau furtună. Sistemul poate urmări soarele pe vând de până la 60 km/h, iar dacă această valoare este depășită, sistemul întoarce la o poziție de siguranță. După ce este pus în funcțiune, sistemul începe să se poziționeze singur, astfel încât fiecare tracker să se afle în poziția optimă”, a adăugat Pană.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI LUCIAN PANĂ

Compania are în derulare proiecte de montare a panourilor solare pe trackere și deține și un depozit pe piața locală, ceea ce îi permite să livreze comenzile la un interval de două sau trei zile. Grupul Geminox are un portofoliu de 12GW instalați în panouri fotovoltaice la nivel global.

Geminox este reprezentantul oficial al sistemelor de montaj Clenergy pentru România, Bulgaria, Macedonia, Albania, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și Grecia.

Conferinţa “Comunități sustenabile – Iași” a fost organizată de Energynomics și SmartiCity cu sprijinul partenerilor ABB, Eaton Electric, Enel X, ENGIE Romania, Flash Lighting Services, Geminox, REI Grup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *