Acasă » Petrol și Gaze » Kawasaki: Hidrogenul este principalul combustibil al viitorului

Kawasaki: Hidrogenul este principalul combustibil al viitorului

24 septembrie 2022
Petrol și Gaze
energynomics

Hidrogenul va fi principalul combustibil al viitorului, iar grupul japonez Kawasaki este pregătit să livreze tehnologia necesară pentru acest obiectiv. Foaia de parcurs pentru hidrogen a grupului include viitoarele instalații de stocare a hidrogenului, potrivit lui Cristian Athanasovici, reprezentant Kawasaki Gas Turbine Europe, prezent la conferința „Abordare regională Sofia – Energia circulă în ambele sensuri”, organizată de Energynomics.

„Kawasaki a dezvoltat o foaie de parcurs pentru hidrogen potrivit căreia acesta ar putea fi principalul combustibil al viitorului. A doua etapă a planul nostru este depozitarea și avem deja echipamentul pentru stocarea hidrogenului. Astăzi suntem pregătiți să folosim orice amestec de hidrogen și gaz natural, dar pentru viitor prospectăm abordarea 100% hidrogen. Dacă alegem să folosim un amestec de gaz și hidrogen, este mai bine să asigurăm și soluții de captare și stocare a carbonului sau captare, stocare a și utilizare a carbonului”, a spus Athanasovici.

Kawasaki și RWE plănuiesc să construiască, la Lingen, în Germania, una dintre primele turbine la nivel global capabile să funcționeze cu 100% pe hidrogen, la scară industrială. Proiectul este unul dintre primele care folosește o turbină cu gaz pentru a transforma 100% hidrogen în energie electrică la scară industrială. Centrala, cu o putere de 34 MW, ar putea deveni operațională la jumătatea anului 2024. Turbinele cu gaz Kawasaki pot funcționa cu 100% hidrogen, 100% gaz natural și în orice combinație a celor două gaze.

„Viitorul centralelor de cogenerare este să funcționeze împreună cu alte tehnologii care produc energie electrică, cum ar fi panourile solare sau electrolizoare care vor produce hidrogen pe post de combustibil”, a adăugat Athanasovici.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CRISTIAN ATHANASOVICI

Kawasaki și-a stabilit biroul din România în București în 2018 și are în prezent 67 de angajați. Biroul este responsabil pentru activitățile de promovare și vânzări în Europa de Sud-Est. Grupul japonez operează pe piața energetică a UE pe trei piloni, decarbonizarea, descentralizarea producției de energie și digitalizarea.

În anul fiscal 2022, grupul Kawasaki a înregistrat vânzări totale de 1,48 trilioane de yeni (11,6 miliarde de euro).

Conferința „Abordare regională Sofia – Energia circulă în ambele sensuri” a fost organizat de Energynomics cu sprijinul partenerilor noștri: ABB România, Electro-Service RB, Kawasaki Gas Turbine Europe, Signify.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *