Acasă » Electricitate » Companiile de transport public ar putea economisi bani folosind baterii LTO produse de ABB

Companiile de transport public ar putea economisi bani folosind baterii LTO produse de ABB

24 septembrie 2022
Electricitate
energynomics

Companiile de transport public ar putea economisi o sumă semnificativă de bani prin adoptarea soluțiilor de economisire a energiei oferite de compania elvețiană ABB. Compania a dezvoltat baterii LTO (litiu-titanat-oxid) utilizate în sistemele de stocare a energiei, dar și în sistemele de alimentare cu energie dezvoltate intern pentru autobuze electrice, sisteme de transport de tip tren ușor și vehicule feroviare utilizate în minerit.

”Pentru extinderea sistemului catenar în două direcții, investiția necesară este în jur de jumătate de milion de euro, dar dacă o companie optează pentru un sistem de stocare produs de ABB prețul scade la 250.000 de euro”, potrivit lui Nicușor Stan, Director Local de Vânzări, ABB România, la conferința „Abordare regională Sofia – Energia circulă în ambele sensuri”, organizată de Energynomics.

Pentru bateriile LTO, ABB utilizează celule de baterie produse de compania niponă Toshiba. Bateriile LTO au o durată de viață mult mai mare decât cele LFP (Litiu-Fier-Fosfat) și pot fi reîncărcate de peste 20.000 de ori.

„Garanția pentru aceste baterii se extinde pe o perioadă de 15 ani, dar după opt ani ABB face o evaluare – în situația în care capacitatea bateriilor este mai mică de 80%, ABB le înlocuiește și și asumă toate costurile”, a adăugat Stan.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI NICUȘOR STAN

ABB are o fabrică de baterii LTO în Elveția, cu producția anuală crescută de la 25 MWh, în 2019, la 50 MWh, în 2022, care urmează să fie mărită în continuare la 75 MWh, în 2023.

Conferința „Abordare regională Sofia – Energia circulă în ambele sensuri” a fost organizat de Energynomics cu sprijinul partenerilor noștri: ABB România, Electro-Service RB, Kawasaki Gas Turbine Europe, Signify.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *