Acasă » Uncategorized » Interes crescut pentru electrocasnice eficiente energetic, subvenționate de stat

Interes crescut pentru electrocasnice eficiente energetic, subvenționate de stat

23 mai 2021
Uncategorized
Gabriel Avăcăriței

Peste 33.000 de vouchere au fost emise solicitanţilor aprobaţi în prima etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice”, în prima oră de la debutul sesiunii din acest an, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), pe propria pagină de Facebook.

De asemenea, potrivit ministerului de resort, jumătate din bugetul de 30 de milioane de lei, alocat primei etape a programului, a fost consumat, iar valoarea fondurilor rămase este de 15 milioane de lei.

„Peste 33.000 de vouchere au fost emise în prima oră a programului (începând cu ora 10:00). Jumătate din bugetul Etapei 1 a fost consumat; fonduri rămase – 15 milioane de lei”, menţionează MMAP, potrivit Agerpres.

Datele prezentate, joi, de către ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia unei vizite efectuate în judeţul Constanţa, arată că peste 155.000 de persoane s-au înscris în Programul „Rabla pentru electrocasnice”.

„Sunt peste 155.000 de persoane care s-au înscris la „Rabla pentru electrocasnice”. Până astăzi (joi, n.r.), la ora 24:00, aceste înscrieri pot fi efectuate şi invit potenţialii beneficiari să folosească această zile. Vineri, începem cu primul lot de aparatură electrocasnică la care se alocă voucherele pentru maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi aparatură frigorifică. Vom putea aloca peste 70.000 de vouchere pentru cele trei categorii. Există un buget de 30 de milioane (de lei, n.r.) pentru această primă etapă şi invităm beneficiarii să-şi rezerve voucherele începând de mâine (vineri, 21 mai 2021, n.r.)”, a afirmat ministrul de resort.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” – sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.