Acasă » Termo » Cogenerare » Viitoarele centrale electrice pe gaz din România trebuie să poată folosi și hidrogen

Viitoarele centrale electrice pe gaz din România trebuie să poată folosi și hidrogen

23 mai 2021
Cogenerare
Gabriel Avăcăriței

Proiectele de centrale electrice pe gaze pentru care se dorește finanțare din bani europeni trebuie să poată folosi drept combustibil și hidrogenul, a declarat Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei, conform e-nergia.ro.

“Doresc să transmit că toate centralele pe gaz pe care vor aplica la finanțare în perioada următoare trebuie să fie pregătite pentru folosirea hidrogenului în amestec cu gazul metan. Dorim la nivelul României să avem o strategie a hidrogenului, să o discutăm cu toți actorii din piață. Vom avea un prim draft în această direcție după discuții care vor demara în al doilea semestru al acestui an”, a spus Drăgan.

El a explicat că noile centrale pe gaz vor fi necesare pentru a echilibra capacitățile noi de producție care vor fi instalate în sectorul regenerabilelor.

Potrivit unor estimări din trecut, în România sunt proiecte de centrale noi pe gaze cu o putere instalată totală de 5.000 MW, multe dintre ele fiind candidate la finanțare prin Fondul de Modernizare. Drăgan a spus că, potrivit ultimei evaluări, România ar avea disponibile, prin acest Fond, circa 9 miliarde de euro și a amintit că, potrivit Planului integrat energie-mediu (PNIESC), necesarul de investiții în tot sectorul energetic se ridică la 22-23 de miliarde de euro.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.