Acasă » Interes general » Mediu » Nicuşor Dan estimează că de anul viitor ar putea începe colectarea selectivă a deşeurilor

Nicuşor Dan estimează că de anul viitor ar putea începe colectarea selectivă a deşeurilor

23 mai 2021
Interes general
Gabriel Avăcăriței

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, estimează că noua Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), care va trebui să implementeze o strategie de tratare a deşeurilor, ar putea deveni funcţională peste o lună şi jumătate, iar colectarea selectivă ar putea fi demarată la începutul anului viitor.

Potrivit lui Nicuşor Dan, Primăria Generală şi cele şase primării de sector au ajuns la un acord în ceea ce priveşte alcătuirea unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară în vederea implementării unei strategii de colectare şi de tratare a deşeurilor din Bucureşti şi a accesării banilor europeni în domeniu.

„Pe (subiectul) ADI-ul(ui) privind colectarea selectivă ne-am înţeles cu primăriile de sector. Există textul statutului acestei asociaţii în şapte pe care o vom constitui şi statutul acesta o să îl trecem prin hotărârea de Consiliu General din 2 iunie. Acest statut trebuie să treacă prin hotărâre de Consiliu local în cele şase primării de sector, dar e o formalitate, pentru că ne-am înţeles cu primăriile de sector, după care să mergem la Judecătorie, ca să înfiinţăm efectiv această asociaţie, deci probabil că într-o lună şi jumătate, din momentul acesta, asociaţia o să fie funcţională şi în baza ei fiecare din cele şapte primării va putea depune proiecte de finanţare pe cele 100 de milioane (euro) pe care le avem în POIM pe 2014 – 2020”, a explicat primarul general, conform Agerpres.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.