Acasă » Electricitate » În industria energiei regenerabile marea bătălie se dă pentru terenuri

În industria energiei regenerabile marea bătălie se dă pentru terenuri

19 martie 2023
Electricitate
energynomics

Investitorii în surse regenerabile duc „o mare bătălie” pentru terenurile aflate în apropiere de liniile de înaltă tensiune propice instalărilor de mari capacități de generare a energiei electrice.

”În momentul de față este o mare bătălie pe partea de energie regenerabilă”, a declarat Andrei Câmpean, Business Development Manager la Wise Finance Solutions, la conferința „Mai multe regenerabile pentru România”, organizată de Energynomics. „Toată lumea așteaptă acum Fondul de Modernizare și toți caută suprafețe mari cât mai aproape de liniile de înaltă tensiune. Lumea continuă să investească și să folosească tot mai multe surse de finanțare nerambursabile”, a mai spus el.

Wise Finance Solutions are o experiență de peste 14 ani și în lucru numeroase proiecte. Compania este specializată în atragerea de investitori în România, pentru care există un mare interes datorită banilor care vor fi alocați prin Fondul de Modernizare, care va avea un disponibil de circa 1 miliard de euro, cu sume defalcate pe mai multe tipuri de tehnologii și de beneficiari.

Potrivit lui Câmpean, acordarea de finanțări prin acest fond se va deschide în luna mai sau iunie și va viza finanțarea de investiții în producția de electricitate din surse solare, eoliene, geotermale, hidro, biomasă și biogaz.

El a adăugat că nivelul de finanțare alocat energiei fotovoltaice, de 425.000 de euro pentru un MW instalat, este ”prima măsură care permite companiilor să producă energie în scopul comercializării”.

”Dacă tendința impusă de Comisia Europeană este tranziția către energia verde, nu putem decât să ne conformăm și să ne bucurăm de finanțările nerambursabile disponibile”, a mai spus Câmpean.

Conferința „Mai multe regenerabile pentru România” a fost organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor noștri între care ABB, ACE Industrial Software, BCR, Consolight, Eaton Electric, Elektra Renewable Support, EnergoPower, European Energy, Finder, Geminox, Huawei, ING Bank, LAPP Romania, Marsh & McLennan Companies, Phoenix Contact, Photomate, Prime Batteries Technology, REI Grup, Renomia-Gallagher, Valmont, Volt, Wiren România, Wise Finance Solutions.

Un comentariu la „În industria energiei regenerabile marea bătălie se dă pentru terenuri”

  1. Pingback: În industria energiei regenerabile marea bătălie se dă pentru terenuri - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *