« Toate evenimentele

Mai multe regenerabile pentru România

09 Mar 2023 @ 09:00 - 15:00

Joi, 9 martie 2023, Energynomics vă propune o întâlnire dedicată investițiilor pentru tranziția verde în România, în care să urmărim fluxul de bani în proiecte de energie regenerabilă pentru a identifica partenerii cei mai potriviți pentru dvs. și pentru a vă prezenta soluții la cele mai plauzibile provocări pe care le puteți întâlni.

Pe parcursul zilei, vom oferi o privire de ansamblu asupra celor mai recente evoluții ale pieței, vom împărtăși cele mai bune practici în EPC, O&M și Asset Management, descoperind în același timp tehnologii și tendințe emergente!

Accesul este permis în baza unui bilet de participare în valoare de 50 de euro + TVA

 

CONTEXT

Marea majoritate a proiectelor din surse regenerabile din România nu au ajuns încă în stadiul operațional. Peste 10.000 de MW în capacități nou-instalate vor face obiectul unor intense restructurări și schimbări de proprietate în următoarele 12-24 de luni.

Cu toate acestea, înainte de a începe lucrul în teren, mult efort a fost deja depus în dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă. Mici sau mari, dezvoltatorii au făcut echipă cu companii de inginerie și consultanță, au pregătit planurile și studiile, au obținut mare parte din autorizații și aprobări.

Când ajung la stadiul de construcție propriu-zisă, multe proiecte sunt vândute unui proprietar pe termen lung care își va asuma responsabilitatea realizării proiectului – cum ar fi fonduri de investiții în infrastructură, companii de utilități, producători independenți de energie sau mari consumatori interesați să-și acopere viitoarele facturile la energie.

Totodată, în jur de 5 GW sunt deja în funcțiune din perioada primului val de investiții în energii regenerabile în România, acum un deceniu. Mai mult de 1,3 GW în energie solară și peste 3 GW în capacitate eoliană au nevoie de o atenție sporită pentru a rămâne pe piață.

 

ZONĂ EXPO

Ideile ne pun în mișcare, dar ele sunt devin vizibile doar prin obiecte. Spațiul expozițional vă permite să vă prezentați soluțiile, să distribuiți broșuri de produse, rezultatele celor mai recente cercetări și cărți de vizită celor care au nevoie de ele.

Puteți amenaja un spațiu personalizat (începând de la 6 metri pătrați) pentru a intra în legătură cu cât mai mulți clienți noi. Educați participanții folosind demonstrații live – o experiență captivantă poate face diferența!

PARTICIPARE

Accesul la conferinţă este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe.

Vor fi prezentate exemple practice, iar vorbitorii invitați vor răspunde la întrebările participanților.

Această conferință este organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri, între care Consolight, Huawei, LAPP Romania, Phoenix Contact, Volt.

Teme

  • Evoluții ale pieței, de la noua legislație până la anunțuri de fuziuni și achiziții
  • Utilizarea granturilor publice pentru proiecte de energie regenerabilă
  • Instrumente pentru îmbunătățirea gradului de bancabilitate a proiectelor – PPA-uri, CfD-uri
  • Ritmul lucrărilor de consolidare a rețelei – și soluții alternative
  • Rolul politicilor ESG pentru ca sursele regenerabile să devină noul normal al industriei energetice
  • Elementele componente ale unui lanț de aprovizionare sustenabil – tehnologii, logistică, standarde de calitate
  • Depozitare – catalizator pentru convergența energetică
  • Parteneriate pentru asigurarea accesului la forță de muncă calificată
  • Finanțare pentru renovarea și modernizarea activelor existente

a

Parteneri strategici

Parteneri

Evenimente următoare

Vorbitori


ES Andrew James Noble, Ambasadorul Marii Britanii în România

Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor și Vicepreședinte al Comisiei pentru industrii şi servicii

Vicepreședintele RWEA

Răzvan Encică, Managing Director Phoenix Contact România

Adrian Săcuiu, Managing Partner Volt

Moderator

Gabriel Avăcăriței redactor șef Energynomics

Contact

Denisa Nicola 4 021 230 20 22 [email protected]