Acasă » Petrol și Gaze » În 2024, OSCAR Downstream atacă piața de retail cu primele benzinării proprii

În 2024, OSCAR Downstream atacă piața de retail cu primele benzinării proprii

23 ianuarie 2024
Consumatori
energynomics

OSCAR Downstream va intra pe piața de retail cu benzinăriile proprii, iar primele stații vor fi operaționale până la finalul lui 2024. Tot în acest an, compania își va consolida lanțul logistic integrat printr-o nouă investiție greenfield în capacitatea sa de depozitare și mărirea flotei la peste 100 de autocisterne.

Aflată în top 5 jucători din piața distribuției de carburant, OSCAR Downstream are un portofoliu de peste 5.000 de clienți din industrii cheie, precum transport, construcții, industrie sau agricultură. Compania are una dintre cele mai mari capacități de depozitare din țară, de 70.000 mc și o flotă proprie de transport de peste 80 de autocisterne.

Cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, OSCAR Downstream a primit certificarea Deloitte „Best Managed Companies”, alăturându-se organizațiilor care duc excelența antreprenorială românească la standarde internaționale.

Romania Best Managed Companies este un program Deloitte Private, derulat în parteneriat cu Banca Transilvania, Bursa de Valori București și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Programul implică un proces riguros de evaluare pe baza unei metodologii internaționale, iar certificarea Best Managed este acordată de un juriu independent.

„Este o onoare să primim această recunoaștere, care confirmă că OSCAR Downstream este un business sănătos și un partener de încredere”, a declarat Nicolae Bănică, CEO-ul companiei. „De peste 22 de ani, concurăm cu succes cu multinaționalele și ne punem amprenta pe una dintre cele mai competitive și strategice piețe din lume. Nu am fi putut face asta decât printr-o aliniere asumată la bunele practici internaționale și prin perfecționare continuă. Am primit multe confirmări, pe parcursul acestui proces de evaluare, dar ne-am luat și teme de lucru pe care le vom aprofunda și le vom aplica în acest an, care este unul foarte important pentru noi”.

OSCAR Downstream este o companie parte din Alfa Group, un grup sută la sută românesc, fondat de Alin Niculae, ce reunește o gamă largă de companii din diverse domenii. Rețeaua sa de benzinării a depășit 110 stații distribuite strategic la nivel național: 30 de stații proprii dedicate segmentului de clienți B2B sub brandul OSCAR Drive, poziționate de-a lungul principalelor drumuri comerciale și peste 80 de benzinării în franciză sub brandul RO concept OSCAR, pentru clienții B2C, lansat în 2017.

La acestea se adaugă peste 2.500 de stații de incintă OSCAR – DIESELPoint (concept introdus în premieră pe piața din România de către OSCAR Downstream în 2004, care permite alimentarea cu carburant direct în locația clientului). OSCAR Downstream este singura companie de profil din România care oferă clienților și servicii de mentenanță și service dedicat pentru aceste stații de incintă.

Infrastructura sa logistică performantă include, într-un lanț logistic integrat propriu, o flotă cu peste 80 de autocisterne moderne (cea mai mare flotă proprie de autocisterne de pe piața din România), precum și o rețea proprie de depozitare, cu o capacitate de stocare a motorinei și benzinei de peste 70.000 mc în cele 7 depozite din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *