Acasă » Petrol și Gaze » Gazprom va începe să producă hidrogen verde

Gazprom va începe să producă hidrogen verde

29 iulie 2020
Petrol și Gaze
Energynomics

Gazprom va începe să producă hidrogen „curat”, adică cu emisii zero, începând din 2024, în baza unui nou plan guvernamental de dezvoltare a unei economii axate pe hidrogen.

Planul are în vedere construcția și testarea unei turbine pe bază de metan-hidrogen anul viitor, iar până în 2024 Gazprom va studia, de asemenea, diferite aplicații ale hidrogenului, atât pentru cazanele și turbinele cu gaz, cât și pentru vehicule, potrivit oilprice.com.

Gazprom nu va fi singura companie implicată în sistemul bazat pe hidrogen. Rosatom, principala companie de electricitate a țării, va începe să testeze hidrogenul ca principal combustibil pentru trenuri, în 2024. Cea mai mare companie privată de gaz din Rusia, Novatek, este, de asemenea, interesată de participarea la inițiativele bazate pe hidrogen.

Planul guvernamental care conține toate aceste proiecte reprezintă o foaie de parcurs pentru un viitor în care hidrogenul va reprezenta mai mult în mixul exporturilor din Rusia, ca răspuns la mișcările de pe piețe globale de petrol și gaze.

Întrucât Rusia este vulnerabilă la astfel de schimbări, fiind unul dintre cei mai mari exportatori de petrol și gaze la nivel global, se pare că a realizat că a venit timpul să se alăture tendinței globale de trecere la hidrogen. Deocamdată, însă, există puține detalii despre noile planuri, despre care se discută acum în cadrul guvernului de la Moscova.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *